Imatge d'arxiu de María Luisa Cava de Llano, en roda de premsa a Santander
María Luisa Cava de Llano, Defensora del Poble, alerta d'una altra retallada de l'Estatut.
Santander

La defensora del Poble, Cava de Llano, contesta a les acusacions de partidisme pel seu recurs contra la llei d'acollida

La Defensora del Poble, María Luisa Cava de Llano, demana calma als polítics catalans i diu que va ser escollida per al seu càrrec per unanimitat de tots els grups polítics, i que tot i haver estat militant del PP, va deixar la formació per ser neutral. Respon així a les acusacions de partidista de Montilla, pel recurs que ha interposat Cava de Llano contra la llei d'acollida.

Actualitzat
Nou creuament de declaracions sobre la polèmica de la llei d'acollida de Catalunya. María Luisa Cava de Llano, Defensora del Poble, ha contestat a les declaracions de Montilla, que qualificaven de "partidista" el recurs contra la llei d'acollida de Catalunya, interposat per la Defensora del Poble al Tribunal Constitucional. Cava de Llano, exmilitant del PP, ha declarat que va ser escollida per unanimitat de tots els grups polítics i que, com exigeix el càrrec, va suspendre la seva militància política per ser totalment neutral. Montilla, en les seves acusacions, va recordar que la Defensora del Poble havia estat diputada del Partit Popular.

En defensa del seu recurs contra la llei d'acollida, ha argumentat que "l'article 3 de la Constitució defensa la cooficialitat de les llengües, sense cap preferència". La llei de la Generalitat, però, fixa el català com a primera llengua per acollir els estrangers.

Cava de Llano també ha tingut paraules per a Josep Huguet, conseller d'Innovació, Universitats i Empresa de la Generalitat. Ha dit que sorprèn la seva crida a la "insubmissió jurídica" i que "resulta preocupant que aquestes paraules surtin de representants polítics". La Defensora del Poble ha atribuït la polèmica a la proximitat de les eleccions i les ferides obertes entre els polítics catalans per la sentència de l'Estatut.

La llei d'acollida, aprovada l'abril del 2010, vol ser un servei de primera acollida que a través de la formació ajudi a integrar els nouvinguts a Catalunya. La formació inclou 135 hores de català. Un cop superades, els estrangers podran sol·licitar classes de castellà.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut