Iñaki Urdangarin, a la sortida dels jutjats de Palma  (Foto: Reuters)
Iñaki Urdangarin, a la sortida dels jutjats de Palma (Foto: Reuters)
Palma de Mallorca

La defensa d'Urdangarin acusa el jutge Castro de vulnerar el dret a defensa amb judicis de valor

L'advocat d'Iñaki Urdangarin tem per la defensa del seu client. El lletrat, Mario Pascual Vives, assegura que el jutge José Castro que instrueix el "cas Nóos" vulnera el dret de defensa i de tutela judicial efectiva del gendre del rei. Pascual es basa en les paraules del jutge durant les declaracions d'Urdangarin. Assegura que el magistrat té prejudicis que, diu, es reflecteixen en les actes judicials. Segons la defensa, quan el jutge assegura que el duc de Palma sempre va estar darrere de l'entramat societari està prejutjant el cas.

RedaccióActualitzat
Per l'advocat Mario Pascual Vives, el jutge de Palma fa en les seves interlocutòries afirmacions i judicis de valor contra el duc de Palma, que suposen que el magistrat té prejudicis, provoca indefensió i ignora el dret a la defensa d'Iñaki Urdangarin.

Pascual posa d'exemple un acte judicial del 13 de març en què rebutja prendre declaració en en qualitat de testimonis de Carles García i José Manuel Romero. Segons l'advocat, en aquest text, Castro emet de "manera precipitada un prejudici en recollir afirmacions i asseveracions amb rang de rotunditat".

Pascual Vives assegura que en aquest acte hi ha "absència de precisió i deguda identificació" tant dels testimonis, com dels imputats i dels documents que el jutge Castro esgrimeix per assegurar que les declaracions d'Urdangarin "no el convencen". Per l'advocat, això provoca una "clara indefensió" al duc de Palma.

El jutge José Castro ja ha respost a l'advocat que no hi ha cap motiu per les seves queixes.
Anar al contingut