Madrid

La defensa demana a la fiscalia que retiri la seva acusació en el macrojudici a l'entorn d'ETA, seguint el criteri del "cas Egunkaria"

Els advocats de la defensa dels acusats en el judici de l'Audiència Nacional contra 53 presumptes membres d'organitzacions de l'entorn d'ETA han demanat a la fiscalia que retiri la seva acusació, aplicant el criteri que va seguir en el "cas Egunkaria". Els advocats han retirat la prova pericial i documental que havien proposat perquè consideren que és la mateixa que es va examinar en el cas del diari clausurat per la seva presumpta relació amb ETA. En aquest sentit, han demanat al fiscal que faci el mateix i al tribunal que dicti una sentència absolutòria. El fiscal, per la seva banda, ha rebutjat la petició de les defenses i el tribunal ha ajornat la sessió en què els comunicarà la seva decisió.

Actualitzat

La defensa ja ha retirat les proves pericial i documental que havia proposat, ja que entén que és la mateixa que es va examinar en el "cas Egunkaria". Així, han demanat a la fiscalia que faci el mateix i al tribunal que dicti una sentència absolutòria.

De moment el fiscal ha rebutjat la petició de les defenses i el tribunal ha ajornat unes hores la sessió en què comunicarà la seva decisió sobre el cas.

La sala de l'Audiència Nacional ha suspès aquest judici per diferents motius una desena de vegades des que va començar el 21 de novembre. Entre els testimonis sol·licitats pel fiscal hi ha vuit membres històrics d'ETA, com José María Dorronsoro, José Manuel Soares Gamboa, Francisco Mugika Garmendia, "Pakito", o José Luis Álvarez Santacristina, "Txelis".

Anar al contingut