Jordi Pujol i Marta Ferrusola arriben a l'Audiència Nacional
Jordi Pujol i Marta Ferrusola arribant a l'Audiència Nacional, en una foto d'arxiu

La defensa dels Pujol assegura que no tenen cap compte ocult a l'estranger

Els Pujol presenten a l'Audiència Nacional un certificat de l'Agència Tributària que, segons la defensa, desmuntaria la tesi acusatòria

RedaccióActualitzat

Els Pujol han enviat a l'Audiència Nacional un certificat de l'Agència Tributària firmat pel seu director. Basat en els protocols de l'OCDE pels quals un centenar de països -inclosos alguns paradisos fiscals- comparteixen informació bancària de manera automàtica.

El document atribueix a Josep Pujol Ferrusola dos comptes a la BPA per valor de més de dos milions d'euros l'any 2017.

 

El fet que no s'acreditin més registres a l'estranger de grans quantitats ni de cap altre familiar, per la defensa desmunta la tesi acusatòria.

Confessió del 2014

I recapitulen sobre el destí dels altres comptes andorrans arran de la confessió del 2014.

El de la mare, Marta Ferrusola -el dels missals- ha seguit el mateix itinerari que els dels seus fills Mireia, Marta, Pere i Oleguer. En total quatre milions i mig. Tots, menys Oleguer Pujol, tanquen els comptes, regularitzen i porten els diners al Banc de Madrid, i paguen la multa. El més petit els manté a Andorra regularitzant la situació.

 

Oriol Pujol Ferrusola hauria cedit els diners de la deixa al seu germà Jordi. I l'expresident figurava com a titular d'1,8 milions d'euros. La defensa insisteix que és una maniobra. Una argúcia de Jordi Pujol fill per amagar diners a Andorra a la seva dona, Mercè Gironès, en ple procés de separació.

Compte per compte, n'hi ha un, però, sense regularitzar. De Jordi Pujol Ferrusola, amb 2,4 milions d'euros. Regularització en discussió, segons la defensa. Perquè està pendent de liquidacions de crèdits que deixarien el saldo en negatiu. La defensa assegura que està tot aclarit. Caldrà veure què acaba dient la justícia.

ARXIVAT A:
JudicialCorrupció
Anar al contingut