Els onze islamistes condemnats durant el judici. (Foto: EFE)
Els onze islamistes condemnats durant el judici. (Foto: EFE)
Barcelona

La defensa dels islamistes que volien atemptar al metro de Barcelona presentarà recurs al Suprem

La defensa dels condemnats per voler atemptar al metro de Barcelona està preparant un recurs de casació per presentar-lo davant del Tribunal Suprem. Rebatiran la sentència punt per punt, en especial la validesa del testimoni protegit, que és qui va alertar la policia que una cèl·lula volia atemptar a la capital catalana i la vulneració de la presumpció d'innocència.

Actualitzat
L'Audiència Nacional va condemnat a penes d'entre 8 anys i 14 anys i mig de presó els onze islamistes del Raval de Barcelona acusats d'haver intentat atemptar contra el metro de Barcelona. Els processats són ciutadans pakistanesos i indis detinguts al gener de l'any passat i a qui l'Audiència va condemnar per un delicte d'integració en organització terrorista i, a dos d'ells, també per un delicte de tinença d'explosius. Les condemnes imposades van ser més baixes que les exigides per la fiscalia: entre els 17 i els 26 anys de presó.

Un testimoni protegit va alertar una persona a França vinculada amb la policia que un grup estava preparant un atemptat al suburbà de Barcelona. El testimoni va explicar al jutge com havia contactat amb els condemnats sense que hi hagués cap contradicció en el seu relat.

La defensa considera que aquest testimoni, en el qual es basa la sentència, no té credibilitat i dubta que la seva declaració tingui validesa com a prova. El recurs posa ènfasi en per què la sentència no diu a quin grup terrorista pertanyien els detinguts així com la procedència del vídeo que reivindica l'atemptat. A tots aquests motius s'hi ha de sumar una possible vulneració de la presumpció d'innocència.


NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut