Màlaga

La defensa de Roca demana la suspensió del judici pel "cas Malaia" en la primera jornada

Màxima expectació mediàtica, amb 300 periodistes acreditats, a la Ciutat de la Justícia de Màlaga, on ha arrencat el judici pel "cas Malaia", l'operació de més abast feta mai a l'estat espanyol contra la corrupció en un ajuntament, el de Marbella. El judici, envoltat de fortes mesures de seguretat, amb un centenar d'efectius, es preveu que s'allargui tot un any i arriba cinc anys després de les detencions. Aleshores, aquest cas de corrupció va obligar a dissoldre tota la corporació municipal de Marbella. La defensa del principal acusat, Juan Antonio Roca, ha demanat la nul·litat de les escoltes telefòniques relacionades amb el seu client i la suspensió del judici.

Actualitzat
En la primera sessió del judici pel "cas Malaia", que se centra en les qüestions prèvies, l'advocada del principal acusat, l'exassessor urbanístic de l'Ajuntament de Marbella Juan Antonio Roca, ha impugnat totes les intervencions telefòniques durant els quatre anys i mig d'intrucció del cas, a més de les entrades i escorcolls que es van portar a terme.

L'advocada addueix l'absència d'expedients urbanístics i que alguns fets ja s'han jutjat en altres causes per demanar la suspensió de la vista, petició que el tribunal ja ha rebutjat.

Macrojudici

Les xifres d'aquest macroprocés judicial són sonades: hi ha un centenar d'advocats per defensar els 95 acusats, entre ells l'aleshores alcaldessa, Marisol Yagüe; diversos regidors; l'assessor d'Urbanisme i presumpte cap de l'organització, Juan Antonio Roca, i una conegudíssima folklòrica, Isabel Pantoja, que va ser parella de l'exalcalde Julián Muñoz, un dels principals imputats.

La llista de delictes pels quals se'ls acusa és llarga: blanqueig de capitals, malversació de fons públics, suborn i prevaricació, entre d'altres. Per a Roca, la fiscalia demana 30 anys de presó; per a Marisol Yagüe, 20, i per a Julián Muñoz, 10.

El magistrat que presideix el tribunal, José Godino, ha qualificat el judici del macroprocés més gran de tota la història judicial a Espanya.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut