A Ratko Mladic l'acusen de ser responsable de la matança de milers de musulmans a Srebrenica.
A Ratko Mladic l'acusen de ser responsable de la matança de milers de musulmans a Srebrenica.
La Haia

La defensa de Mladic nega que l'exgeneral fes una neteja ètnica de bosnians

Els advocats al·leguen que l'excap militar era només un soldat que acatava les ordres d'estaments superiors

RedaccióActualitzat

Els advocats de Ratko Mladic han començat a defensar l'exgeneral serbobosnià al judici que es fa al Tribunal Penal Internacional de la Haia. L'excap militar està acusat de crims de guerra i contra la humanitat, per la seva responsabilitat durant la matança de prop de 8.000 musulmans a la ciutat de Srebrenica, a Bòsnia.

Fins ara, la defensa ha negat que Mladic fes una neteja ètnica de bosnians i al·lega que, en tot cas, l'exgeneral era només un soldat que acatava les ordres d'estaments superiors. A més, els seus advocats asseguren que l'acusat té una malaltia mental que l'impedeix declarar, ja que li costa distingir realitat i ficció. Mladic ha observat des de darrere del seu advocat el torn de la defensa en aquest procés. Un testimoni seu, Mile Sladoje, un exoficial de l'exèrcit serbi, ha declarat que mai havia rebut cap ordre de disparar sobre civils a Sarajevo.

L'exgeneral ha estat acusat de fins a onze càrrecs criminals pel tribunal de la Haia, els mateixos pels quals es jutja l'exlíder dels serbis de Bòsnia Radovan Karadzic. Se l'acusa d'haver ordenat la massacre de Srebrenica al juliol del 1995, entre d'altres matances, durant la Guerra de Bòsnia. Al judici de Karadzic, Mladic va declarar com a testimoni i va qualificar de "satànic" el Tribunal Penal Internacional per l'antiga Iugoslàvia.

 

 

 

 

Anar al contingut