Juana Rivas en l'inici del judici que s'havia de celebrar a Granada (EFE)

La defensa de Juana Rivas demanarà l'indult després de confirmar-se els 5 anys de presó

L'Audiència confirma així la pena per sostracció de menors i rebutja l'argument de la defensa que hi hagués una causa que justifiqués els maltractaments per part del pare

RedaccióActualitzat

L'Audiència de Granada ha confirmat, aquest dijous, la pena de cinc anys de presó per a Juana Rivas per sostracció de menors. La seva defensa ha anunciat la intenció de presentar la corresponent petició d'indult, per entendre que concorren les circumstàncies excepcionals que recull la llei per concedir-lo.

Fa dos estius, Rivas va estar durant un mes desapareguda amb els seus dos fills. Estava obligada, per ordre judicial, a comparèixer davant el tribunal i entregar els nens al seu pare, l'italià Franceso Arcuri. Juana Rivas sempre va mantenir que ho feia per protegir els seus fills i "perquè volia escapar-se dels maltractaments".
 

Ara, el tribunal estima parcialment el recurs de Rivas pel que fa a la indemnització que ha d'abonar a la seva parella per danys morals, que rebaixa de 30.000 a 12.000 euros.

Malgrat això, manté "íntegres" tots els altres pronunciaments de la sentència dictada pel jutjat penal 1 de Granada, que inclou la pena de cinc anys de presó per dos delictes de sostracció de menors i la privació de la pàtria potestat sobre els nens durant un període de sis anys.


Sentència al voltant de la "retenció" il·lícita dels menors

L'Audiència ha justificat la decisió en què Rivas va cometre els dos delictes de sostracció de menors i rebutja l'argument de la defensa que considerava justificat el fet de no entregar els petits per la situació de maltractament que vivia la mare.

"Per més que ella presenti (la seva exparella) com un maltractador, no ha sigut condemnat per això", explica el tribunal. Considera que la sentència del 2009 per lesions en l'àmbit familiar "va ser complida" i els seus antecedents penals "cancel·lats".


La defensa demanarà l'indult

El despatx Aránguez Abogados, que representa Rivas en aquest procés, ha emès un comunicat en què trasllada el seu "màxim respecte" a la resolució judicial, encara que "no comparteix en absolut" l'argumentació que ha estat exposada.

La defensa de Rivas ha anunciat així la seva intenció de presentar la corresponent petició d'indult d'acord amb la Llei del 18 de juny del 1870, de regles per a l'exercici d'indult, per entendre que en aquest cas hi concorren les excepcionals circumstàncies.

ARXIVAT A:
JudicialMenors
Anar al contingut