La presidenta del Parlament Carme Forcadell (Reuters)
La presidenta del Parlament Carme Forcadell (Reuters)

La defensa de Forcadell: "Possiblement, l'ha perjudicat ser presidenta de l'ANC"

Olga Arderiu assegura que "no s'entén" la diferència de petició respecte a la resta de membres de la mesa

Actualitzat

L'expresidenta del Parlament de Catalunya Carme Forcadell és una dels quatre "promotors i/o caps principals" de la suposada rebel·lió per declarar la independència i també per fer "pressió per obligar l'Estat a capitular", és a dir, per acceptar la separació. Això segons l'escrit d'acusació de la fiscalia, que es va donar a conèixer divendres.

La fiscalia demana per a ella 17 anys de presó, els mateixos que a Jordi Cuixart i Jordi Sànchez, considerats també caps de la rebel·lió. Disset anys és la segona pena més dura que demana la fiscalia, només superada per la que li demanen a l'exvicepresident Oriol Junqueras: 25 anys.

L'advocada de Forcadell, Olga Arderiu, ha assegurat al "Preguntes freqüents" de TV3, que aquestes peticions demostren què volen:

"Volen escapçar els líders dels tres pilars: govern, parlament i entitats"

 

Arderiu considera que "possiblement" la condició de Forcadell d'expresidenta d'una entitat sobiranista li ha anat a la contra.

 

I afegeix que "no s'entén" la diferència de petició respecte a la resta de membres de la mesa, a qui l'escrit d'acusació demana multes de 10 mesos amb una quota diària de 100 euros i inhabilitació per a càrrec públic durant un any i vuit mesos.

"La justifiquen, o la intenten justficar amb el fet que ella havia estat presidenta. No és suficient."

 

L'advocada de l'expresidenta de la cambra catalana també ha assegurat que l'escrit posa en qüestió el dret a manifestació:

"Al relat apareixen totes les mobilitzacions dels últims anys de l'11 de setembre. Això vol dir que es criminalitzen totes aquestes manifestacions."

 

Areriu també ha explicat que Forcadell intenta que la presó on s'està hi hai una visió més de gènere:

ARXIVAT A:
Govern empresonatJudici procésProcés catalàCarme Forcadell
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut