La defensa de Borràs diu que l'1-O ja no tenia la competència en processos electorals
L'exconsellera de Governació, Meritxell Borràs, en un acte del mes de setembre (ACN)

La defensa de Borràs diu que l'1-O ja no tenia la competència en processos electorals

Actualitzat

L'exconsellera de Governació Meritxell Borràs demana l'absolució i al·lega en el seu escrit de defensa que l'1 d'octubre no tenia competències en els processos electorals. En el seu escrit de defensa, Borràs es desvincula de totes les acusacions contra ella.

"Ni Meritxell Borràs, ni cap persona del seu Departament, tenien disponibilitat jurídica o fàctica sobre els fons objecte d'acusació. Tots queden fora de la seva esfera de competència"

L'exconsellera també assegura que no se li pot imputar el delicte de malversació perquè cap partida pressupostària del seu departament va servir per al referèndum. En aquest sentit, recorda que un decret va traspassar la competència en processos electorals de Governació a Vicepresidència i destaca que el seu departament no va poder destinar cap partida al referèndum perquè hi havia un control dels comptes de la Generalitat per part de l'Estat.

Tot i negar el relat de l'acusació, Borràs apunta que cap de les actuacions que es posen en qüestió depenia del seu departament:

"Tot i acceptant les tesis de les acusacions, que neguem, en cap de les citades disposicions o atribucions de despeses hauria tingut intervenció alguna la meva representada"

A més, la seva advocada, Judit Gené, assegura que tampoc hi ha desobediència perquè Borràs no era diputada quan es va elaborar la Llei del Referèndum. Sí que va firmar el decret del govern, però, diu que ho va fer abans que es posicionés el Constitucional.

L'escrit demana com a testimonis el de Meritxell Masó, exsecretària general del Departament de Governació; Josefina Valls, directora de Serveis del Departament quan Borràs era consellera; Xavier Urios, advocada en cap del Departament de Governació en aquell moment, i Mercè Corretja, directora general de Contractació de la Generalitat.

ARXIVAT A:
Judici procésGovern empresonatReferèndum 1-O
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut