Judici Procés
Judici Procés

Declaració de Rull i Bassa en el cinquè dia del judici del procés

Actualitzat

Aquest dimecres es reprèn el judici del procés a les deu del matí previsiblement amb les declaracions dels exconsellers Josep Rull i Dolors Bassa.

La Fiscalia demana per a l'exconseller de Territori 16 anys de presó pels delictes de rebel·lió i malversació. L'Advocacia de l'Estat demana 11 anys i 6 mesos de presó per sedició i malversació, i l'acusació popular de Vox demana 74 anys de presó per rebel·lió, organització criminal i malversació.

Rull ha estat empresonat en dos períodes: el primer, de novembre a desembre del 2017, quan va quedar en llibertat. El 23 de març del 2018, però, el jutge del Suprem Pablo Llarena el va tornar a enviar a la presó, i encara hi continua, com Dolors Bassa, que fa els mateixos mesos que és a la presó.

En el cas de l'exconsellera de Treball, Afers Socials i Família, la Fiscalia també demana 16 anys de presó per rebel·lió i malversació, l'Advocacia de l'Estat demana 11 anys i 6 mesos de presó per sedició i malversació, i Vox també demana 74 anys de presó per rebel·lió, organització criminal i malversació.

 

Les declaracions, en principi, continuen amb l'ordre establert marcat per la Fiscalia, tret que les defenses demanin algun canvi. Així, després de Rull i Bassa tocaria, per aquest ordre, Meritxell Borràs, Carles Mundó, Santi Vila, Jordi Sànchez, Jordi Cuixart i Carme Forcadell.

ARXIVAT A:
Judici procésProcés català
Anar al contingut