La Cursa dels Nassos tanca l'any esportiu a Barcelona amb nou recorregut i l'objectiu d'assolir el rècord mundial en 5km

ACN Barcelona.-Barcelona acollirà aquest divendres la darrera cursa de l'any, la tradicional Cursa dels Nassos. Ho farà amb nou recorregut. A partir de les 17.15 hores tindrà lloc la cursa popular i a partir de les 19.15 hores, per segon any consecutiu, es farà una competició internacional de 5.000 metres, dissenyada per assolir el rècord mundial d'aquesta distància. Aquesta tindrà sortida a l'avinguda Icària amb carrer Marina i desenvoluparà els cinc kilòmetres de recorregut de la part final de la de 10 kilòmetres. Els participants seran esportistes d'elit amb marques per sota dels 3 minuts el quilòmetre en homes i 3'10'' en dones. L'Ajuntament de Barcelona ha garantit que se seguiran tost els protocols contra la covid-19.

Pel que fa al recorregut, s'han eliminat tres dels revolts de 90 graus de l'itinerari antic i s'ha tret una part de la pujada del carrer Marina. Això fa que el circuit sigui més ràpid. La cursa tindrà la seva sortida i arribada al carrer Selva de Mar i passarà per carrers com Llacuna, Salvador Espriu, Aiguader, la plaça de Pau Vila, l'Avinguda del Marquès de l'Argentera, el Passeig Picasso i l'Avinguda Diagonal. A la cursa popular s'hi han inscrit 6.115 participants, el 70% homes i el 30% dones. Entre aquests, destaca la participació de la corredora olímpica de marató Marta Galimany. A la cursa d'elit, que encara no ha tancat les participacions, hi destaquen els atletes Carlos Mayo i el tortosí campió paralímpic dels 5.000 metres als Jocs de Tòquio, Yassine Ouhdadi. Pel que fa les mesures contra la covid, serà necessari l'ús de mascareta en els calaixos de sortida i no es podrà retirar fins a la sortida. A l'arribada a meta, l'organització lliurarà una mascareta nova a cada participant que la necessiti.

Anar al contingut