El Caire

La cúpula militar egípcia demana disculpes pels morts però manté la repressió contra els manifestants

L'exèrcit egipci ha demanat disculpes per les morts en la repressió de les manifestacions per part de les forces de seguretat dels últims sis dies al país. La cúpula militar lamenta "la mort de nens màrtirs lleials a Egipte" durant els fets recents de la plaça Tahrir i ha demanat a la fiscalia que investigui les acusacions a la policia de disparar foc real contra els manifestants. L'últim balanç oficial és de 35 víctimes mortals, la majoria abatudes a la cèntrica plaça del Caire, on segueixen les concentracions contra el poder militar.

RedaccióActualitzat
Malgrat això, la tensió creix a Egipte. Ja són sis nits d'aldarulls i la intensitat dels xocs entre manifestats i forces de seguretat no disminueix. Al Caire, els militars i la policia es concentren a protegir el Ministeri de Defensa, a tocar de la plaça Tahrir, però també hi ha constància de càrregues i l'actuació incontrolada dels sicaris en altres punts.

A la ciutat d'Ismailia, aquesta matinada la policia i els militars han reprimit la nova revolta amb duresa, a cop de gasos lacrimògens, bales de goma i foc real. En les últimes hores, els incidents s'han reproduït també a Alexandria i altres ciutats.

Tot plegat porta més incertesa de cara a les eleccions parlamentàries de dilluns, que molts manifestants qüestionen i, segons la cadena Al-Jazzera, el ministre de l'Interior hauria demanat que s'ajornin.

Guillem Valle es troba bé


D'altra banda, el fotògraf català Guillem Valle, un dels nombrosos ferits a causa de la repressió, es troba bé, segons ha informat el diari nord-americà per al qual treballa. Valle està en observació pels cops de puny que li van clavar agents de paisà dimarts i que li han causat una commoció cerebral lleu.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut