Vic

La cúpula local de CiU dóna suport al "model de Vic" davant els "guetos" de l'Hospitalet

L'alcalde de Vic, Josep Maria Vila d'Abadal, ha rebut el suport unànime d'alcaldes i regidors de CiU. L'hi han fet explícit en una trobada a la capital d'Osona. Els càrrecs municipals, de moment, no portaran la iniciativa als seus ajuntaments, a l'espera que es pronunciï el Ministeri de l'Interior, però han contraposat el "model de Vic" d'integració davant del de "guetos" que va deixar a l'Hospitalet de Llobregat el ministre Celestino Corbacho. Si es demostra que hi ha un buit legal, CiU no descarta proposar al Congrés canvis en la llei.

Actualitzat
El secretari d'Organització d'Unió Democràtica de Catalunya i dirigent de CiU, Antoni Castellà, al costat de diversos alcaldes, regidors i càrrecs municipals de la coalició, ha anat a Vic per mostrar el seu suport a l'alcalde d'aquesta localitat, Josep Maria Vila d'Abadal, que defensa que es deixi d'empadronar els immigrants que no tinguin permís de residència.

En declaracions als periodistes, Castellà ha qualificat d'"injustes" i "demagògiques" algunes de les crítiques abocades en contra de la proposta de l'alcalde, que, segons la seva opinió, té com a objectiu aconseguir la "integració" dels immigrants.
En aquest sentit, Castellà ha defensat sense pal·liatius el "model de Vic" d'integració i l'ha contraposat als guetos que creu que va deixar com a "herència" en molts barris de l'Hospitalet de Llobregat l'exalcalde i ara ministre de Treball, Celestino Corbacho.

El dirigent socialcristià ha recordat que Vic, on el 25,4% dels ciutadans són immigrants, ja va ser objecte de dures crítiques quan en el seu moment va fer propostes innovadores com la distribució dels nens immigrants en diferents escoles de la localitat o la creació d'"aules d'acollida" per a nens immigrants, que després han permès millorar la integració i evitar la creació de guetos.

Castellà s'ha mostrat convençut que, de la mateixa manera que ha passat amb la distribució de nens i les "aules d'acollida", el temps acabarà "donant la raó" a la proposta municipal d'ordenar el padró per "donar un millor servei".

Castellà també ha assegurat que si finalment l'informe encarregat pel Ministeri d'Interior confirma que existeix un "buit legal" entre el que sosté la normativa d'empadronament i la llei d'estrangeria impulsaran una iniciativa parlamentària al Congrés per "posar solució" a aquesta situació. Segons el seu parer, no s'ha de permetre que hi hagi gent en situació irregular a Espanya que es pugui empadronar sense identificar.

De la seva banda, l'alcalde de Vic ha agraït l'"alè" de la cúpula municipal de CiU i ha insistit que la seva proposta pretén "millorar" i aconseguir obrir un debat "sobre un tema important pels ciutadans". L'alcalde, que no ha volgut replicar a les crítiques que la seva proposta va rebre del govern català, ha assegurat que es manté a l'espera de conèixer el contingut de l'informe elaborat pel Ministeri d'Interior per fer els passos següents.
Anar al contingut