Magistrats del TSJC, amb el seu president, Jesús María Barrientos (ACN)
Magistrats del TSJC, amb el seu president, Jesús María Barrientos (ACN)

La cúpula judicial catalana veu la querella a Llarena com una "confrontació màxima"

RedaccióActualitzat

Malestar en la cúpula judicial catalana per l'anunci de la mesa del Parlament de presentar una querella per prevaricació contra el jutge Pablo Llarena. El jutges creuen que aquesta decisió porta a la "confrontació màxima" amb el poder judicial.

Els jutges catalans han donat la benvingunda als 17 nous membres de la judicatura que es quedaran a Catalunya. I el discurs del president del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, Jesús María Barrientos, ha anant molt en la línia dels que dilluns feien Felip VI i Carlos Lesmes, màxim representant dels jutges, en l'entrega de despatxos.

Barrientos ha demanat als nous jutges un esforç per integrar-se i comprendre la realitat catalana, però els recorda que ningú està per damunt de la Constitució.

El president del TSJC diu que cap persona ni organització està per sobre de la llei, encara que "s'escudi en els vots". 


Querella sense recorregut

Els jutges diuen que la querella a Llarena dificulta l'entesa i la concòrdia i que probablement no tindrà gaire recorregut judicial. Els jutges no veuen matèria delictiva en la resolució del magistrat Pablo Llarena i la fiscalia treu importància a la querella perquè no li augura gaire èxit.

ARXIVAT A:
JudicialInvestiduraProcés català
Anar al contingut