L'arquebisbe de València, Antonio Cañizares, durant la celebració d'una missa (ACN)
L'arquebisbe de València, Antonio Cañizares, durant la celebració d'una missa (ACN)

La cúpula de l'Església espanyola demana "resar per Espanya" davant el "futur incert"

Tant el president com el vicepresident de la Conferència Episcopal han fet crides a "estar alerta" davant de la "situació crítica" que viu el país amb el govern de coalició de PSOE i Podem

RedaccióActualitzat

La cúpula de l'Església espanyola viu amb inquietud el pacte de govern de PSOE i Podem.

Cañizares: "Resar per Espanya"

Coincidint amb el debat d'investidura d'aquest dissabte, i en una carta oberta a tota la diòcesi de València, el cardenal arquebisbe de València, Antonio Cañizares, ha fet una crida a "resar per Espanya".

Cañizares, també vicepresident de la Conferència Episcopal Espanyola, demana que es resi a totes les esglésies, a totes les misses i a tots els convents contemplatius mentre "no s'aclareixi el futur incert" del país, que -segons diu- està en "una situació crítica" i "de veritable emergència". Però afegeix que, per a Déu, res és impossible.

Blázquez: Recuperar "l'esperit de la Transició"

També el president de la Conferència Episcopal Espanyola, Ricardo Blázquez, ha reconegut "perplexitat i inquietud" pel govern de coalició de PSOE i Podem, i ha augurat un horitzó "molt incert".

En una entrevista publicada per l'arxidiòcesi de Valladolid, Blázquez ha afirmat que només hi ha "quatre o cinc partits d'àmbit nacional amb consistència", i ha demanat que es recuperi "l'esperit de la Transició" i que no es formin blocs.

"Demanaria que l'esperit de la Transició, que és de diàleg, de confiança recíproca, de reconciliació i de consens, no s'oblidi, perquè si no és molt difícil que els que són diferents puguin conviure. Espero que no es formin blocs d'un apart i de l'altra. No reproduïm la nostra història en capítols penosos."

Blázquez també ha animat a estar molt alerta amb les decisions que prengui el futur govern sobre les classes de religió i les escoles concertades catòliques.

ARXIVAT A:
Església
Anar al contingut