La cúpula de Ciutadans anima Arrimadas a ser la nova presidenta del partit
Inés Arrimadas i Albert Rivera

La cúpula de Ciutadans anima Arrimadas a ser la nova presidenta del partit

Fonts pròximes a Cs consideren, però, que no seria un bon moment per a ella per assumir el lideratge de la formació

RedaccióActualitzat

La gran davallada de Ciutadans a les eleccions i l'adeu del seu líder, Albert Rivera, situa la formació taronja en unes circumstàncies molt complicades.

De moment, alguns dels seus dirigents més destacats s'han pronunciat a favor d'Inés Arrimadas per ocupar la presidència del partit. Tant Ignacio Aguado, a Madrid, com Juan Marín, a Andalusia, aposten per l'exresponsable de la formació a Catalunya. Creuen que seria la persona adequada per rellevar Rivera.

Però fonts pròximes a Cs assenyalen que ara mateix no seria un bon moment per a Inés Arrimadas per assumir el lideratge del partit. La que va ser cap de l'oposició al Parlament es va limitar aquest dilluns a elogiar la figura d'Albert Rivera en el seu compte de Twitter.

 

Ignacio Aguado: "Arrimadas és la candidata que més consens pot aglutinar i la més preparada"

A més d'Arrimadas hi ha altres possibles candidats, com el vicepresident de la Comunitat de Madrid, Ignacio Aguado. Aguado, però, s'aparta de moment perquè diu que està ocupat amb el seu càrrec al govern regional. De fet anima Inés Arrimadas a fer un pas endavant i substituir Albert Rivera al capdavant de Ciutadans. En declaracions a Antena 3, el dirigent madrileny ha afirmat que és la candidata que "més consens pot aglutinar i la més preparada."

"El que seria més natural i necessari per al partit és que Arrimadas assumeixi la responsabilitat. En tot cas és ella la que ha de donar explicacions i anunciar si es presenta."


​Encara més explícit ha estat el líder de Cs a Andalusia, Juan Marín, que ha dit que Arrimadas és "l'única" que pot "liderar" la formació. Ho ha dit a la SER i Canal Sur Radio:

"Inés Arrimadas representa tots els valors, els principis i la valentia del partit, de ser capaç d'ocupar un espai entre la dreta i l'esquerra. És l'única persona que pot liderar en aquests moments aquest projecte."


Tot i els pèssims resultats de Ciutadans aquest diumenge, Marín ha assegurat que l'ha sorprès la decisió de Rivera, però diu que "s'ha de respectar i valorar". "No hi ha cap altre polític que hagi donat un exemple com el que ha donat, d'honestedat i responsabilitat, d'assumir les discrepàncies i el risc de les decisions."

El dirigent andalús descarta que Cs pugui desaparèixer perquè governa en quatre comunitats autònomes "per a 20 milions d'espanyols". Espera, però, que siguin capaços de fer "autocrítica" i "poder recuperar la il·lusió de l'electorat."


Pas al costat de Girauta

Girauta i Rivera en un ple al Congrés (ACN/Bernat Vilaró)

Entre els dirigents o diputats que han abandonat Cs després de la sotragada de diumenge hi ha l'exportaveu parlamentari, Juan Carlos Girauta. Deixa el partit i també la política. "A mi no m'interessa la política després que hagi marxat Albert Rivera", ha dit Girauta.

En una entrevista a esRadio, Girauta, que no ha aconseguit revalidar l'escó que tenia per Toledo, ha destacat la feina que ha fet Rivera i ha lamentat la seva renúncia: "S'ha aixafat un home bo i no vull estar aquí després d'això."

Aquest dilluns, l'exportaveu de Cs al Congrés feia aquest tuit:

 

ARXIVAT A:
Inés ArrimadasAlbert RiveraEleccions generals 2019-10NCs
Anar al contingut