La CUP votarà a favor d'investir Aragonès, però considera el pacte amb ERC insuficient
Riera, Reguant i Aragonès (ACN)

La CUP votarà a favor d'investir Aragonès però considera el pacte amb ERC insuficient

Tot i això, a hores d'ara, el candidat d'ERC no té assegurada l'elecció perquè Junts no li garanteix el suport

Actualitzat

La militància de la CUP ha avalat el preacord tancat amb Esquerra i votarà a favor d'investir Pere Aragonès aquest divendres. La militància hi dona suport, tot i considerar-lo insuficient, però hi veu marge per millorar-lo amb els republicans en els propers dies.

La militància de les 11 organitzacions que integren la formació ha avalat l'acord, segons el resultat de la consulta a les bases.

El sí s'ha imposat amb un 59% dels vots per un 38% en contra, però un 85% de la militància diu que cal millorar el pacte, en àmbits com, per exemple, l'habitatge. Només un 13% considera que l'acord ja és suficient.

La diputada de la CUP Eulàlia Reguant ha remarcat que no és un acord de govern, sinó de legislatura.

"El preacord amb ERC no és un acord de govern, sinó un acord de mínims que permet, per part nostra, donar el tret de sortida a una legislatura que lluitarem perquè sigui de canvi polític per la majoria i de canvi de cicle."

Reguant ha traslladat ara tota la pressió a Junts:

"No donem cap xec en blanc, però tampoc ens podem permetre rebaixar el punt de partida. Avui i ara, Junts té la responsabilitat de sumar-se a aquest acord. Té la responsabilitat de sumar-se a aquesta estratègia de legislatura."

Aragonès comptarà amb els 9 vots de la CUP, però li falta encara el suport de Junts per Catalunya per sortir investit i sembla improbable que ho aconsegueixi aquest divendres. Això obligarà a anar a una segona votació, probablement dimarts.

Esquerra Republicana, però, manté públicament l'optimisme de cara a un acord amb Junts que permeti la investidura. Falten poques hores per al ple i, de moment, continuen les negociacions. La secretària general d'Esquerra, Marta Rovira, atribueix a Junts una falta de voluntat per tancar un pacte.

El ple començarà aquest divendres a les 10.00. Abans que comenci, la mesa haurà de determinar sobre la petició del diputat de Junts Lluís Puig des de Brussel·les. Ha demanat poder votar delegant el vot. La decisió s'albira com el primer xoc al Parlament amb les formacions constitucionalistes.

ARXIVAT A:
Eleccions Parlament Catalunya 2021CUPERC
Anar al contingut