Barcelona

La CUP vol que Puigdemont s'"impliqui" més en la negociació dels pressupostos

En declaracions al "Més 324", Quim Arrufat s'ha queixat que amb el conseller Junqueras "no s'ha mogut gairebé un pèl de la posició inicial"

Actualitzat

La CUP ha demanat al president de la Generalitat, Carles Puigdemont, que s'"impliqui molt més" i s'"arremangui" en la negociació sobre els pressupostos, perquè creuen que, fins ara, "no ha funcionat". El diputat Benet Salellas ha afirmat que, malgrat que hi ha qui diu que se'ls ha ofert "tot", la seva visió és que el govern "no ha accedit a gairebé res".

En declaracions al programa "Més 324", el portaveu del Secretariat Nacional, Quim Arrufat, ha valorat com a positiu el primer any de Puigdemont i ha criticat el vicepresident Oriol Junqueras en tant que, ha dit, manté una posició immobilista en la negociació pressupostària:

Tenim força confiança amb el president Puigdemont. De fet li demanem que s'impliqui, que intervingui i prengui decisions perquè no estan avançant les negociacions dels pressupostos amb la conselleria d'Economia, amb el conseller Oriol Junqueras. Des que fa dos mesos que vam fer les nostres poques i concretes propostes, no s'ha mogut gairebé un pèl de la seva posició inicial"

Arrufat també ha explicat que aquest dijous hi va haver la primera reunió amb Junts pel Sí per saber com es prepara el referèndum i que ja s'ha anat precisant com es farà.

D'altra banda, la diputada Anna Gabriel ha demanat "passar de les paraules als fets" pel que fa al referèndum i, entre d'altres, ha reclamat fixar al més aviat possible una data per celebrar-lo. Gabriel també ha demanat a Puigdemont el compromís de continuar treballar malgrat que la legislació que es vol impulsar estigui impugnada per l'Estat.

Gabriel i Salellas, a més de la diputada Eulàlia Reguant i el portaveu del Secretariat Nacional, Quim Arrufat, han volgut enviar el missatge que els reptes del país passen per aconseguir un acord pels pressupostos i donar passos endavant per fer efectiu el referèndum, que ja han avançat que no pot ser acordat amb l'Estat. Per assolir aquests reptes han considerat que cal més implicació del president i compromisos clars del govern.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut