Torra, amb els diputats de la CUP Carles Riera i Natàlia Sànchez (ACN)
Torra, amb els diputats de la CUP Carles Riera i Natàlia Sànchez (ACN)

La CUP veu "impensable" aprovar uns pressupostos de "molles autonòmiques"

Actualitzat

La CUP ha exigit al president de la Generalitat, Quim Torra, "una agenda de ruptura democràtica" amb l'Estat que s'implementi "a curt termini". El cap de files de la CUP al Parlament, Carles Riera, ha advertit que "és molt difícil o impensable" que la formació anticapitalista aprovi "uns pressupostos de naturalesa antisocial que no plantegin una lògica de recuperació de sobiranies".

Riera, que ha acudit a la trobada amb Torra acompanyat de la diputada Natàlia Sànchez, ha insistit que una manera de demostrar que el govern català aposta per aquesta agenda és no traslladar la recuperació de les lleis catalanes suspeses pel Tribunal Constitucional al diàleg amb l'Estat "en un debat competencial dins de l'autonomisme, sinó fer-ho com a acte unilateral de sobirania".

"El temps polític de la retòrica i de la batalla simbòlica amb l'Estat s'ha acabat, i és urgent que el govern passi de la retòrica i la simbologia a la praxi"

Riera s'ha mostrat preocupat i inquiet per la "creixent distància" entre allò que diu el govern de Torra i allò que està duent a terme, que considera que s'està desenvolupant en el marc autonòmic. La CUP ha transmès al president de la Generalitat el seu escepticisme davant de la proposta de diàleg del nou govern espanyol, perquè consideren que no s'avançarà en l'autodeterminació catalana.

"Estarem atents a qualsevol diàleg en el qual es vengui el mandat expressat l'1-O i el 21-D a canvi d'engrunes autonòmiques"

A més, els cupaires han criticat el missatge llançat pel ministre d'Exteriors, Josep Borrell, en assegurar que Catalunya es troba "al límit d'un enfrontament civil", perquè consideren que reprèn un discurs propi de Cs.

ARXIVAT A:
Procés catalàQuim TorraCUPJxCatCarles Riera
NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut