Barcelona

La CUP treballarà de forma assembleària per dinamitzar el Parlament

El cap de llista de la CUP a Barcelona ha defensat que donaran veu a la gent del carrer al Parlament i que mantindran la seva doble prioritat, la independència de Catalunya i la lluita contra les desigualtats socials.

RedaccióActualitzat
La CUP, la Candidatura d'Unitat Popular, ha explicat per boca del seu cap de llista per Barcelona, David Fernàndez, que treballaran de forma assembleària per dinamitzar el Parlament, donant veu a la gent del carrer, i que mantindran la seva doble prioritat: la independència de Catalunya i la lluita contra les desigualtats socials.

Després d'obtenir tres escons al Parlament, Fernàndez ha considerat que "és impossible l'alliberament nacional sense alliberament social. Ja està bé que uns parlin de la independència per tapar la crisi, i els altres parlin de la crisi per tapar la independència". Davant d'aquesta polarització, el cap de llista de la CUP ha defensat que ells representen "una sortida més ètica, més democràtica i més solidària", i ha afegit que respecte al darrer cicle polític ells miraran d'aturar "la crisi de la democràcia, el segrest 'de facto' de la democràcia i la implosió de la dictadura dels mercats".

Aquesta era la primera vegada que la CUP es presentava a unes eleccions autonòmiques. Ho havia fet en unes europees el 2004, en què no va obtenir representació, i també a totes les eleccions municipals des del 2003, on va donar la sorpresa. Actualment, té 104 regidors repartits en diferents municipis catalans.

La CUP fa una clara aposta per la independència de Catalunya, però també per la independència dels poders financers, i té com a objectiu pressionar el govern per aturar les retallades.


VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut