La CUP no anirà a veure el rei en la roda de consultes per a la investidura (EFE Javier Lizón)

La CUP retreu al rei per carta la repressió, la corrupció i la seva herència franquista

Rebutgen anar a veure Felip VI: "Tenim moltes coses a dir-li, però la investidura és de les menys importants de totes"

Actualitzat

La CUP ha fet arribar al rei Felip VI una carta on li explica els seus motius per no participar a la ronda de consultes prèvies a la designació de candidat a la investidura. Argumenta que la investidura és la menys important de totes les coses que li voldrien dir i, com que són moltes, no tindrien temps de fer-ho en una trobada curta.

En la carta, la formació anticapitalista retreu al rei el que consideren "la funció històricament repressora de la monarquia espanyola contra el poble català". Li recorden la corrupció que ha esquitxat la seva família i el discurs del 3 d'octubre, i l'acusen d'envoltar-se "d'aduladors de tota mena, que utilitzen la seva figura com a mascota d'un règim caduc, en les seves visites a Catalunya".

Per contra, anuncien un acte a Madrid sota el lema "El poble vol ser rei" amb moviments socials i d'esquerres dimecres de la setmana que ve.

 

Història, corrupció i repressió

A la carta, la CUP es refereix al mal que ha fet l'estirp dels Borbons als Països Catalans al llarg dels segles.
 

 

La carta recorda a Felip VI la corrupció crònica que, segons la formació independentista, hi ha a la família reial, amb una fortuna que, en el cas del rei emèrit, es calcula en prop de 2.000 milions de dòlars. També recorda l'absolució de la infanta Cristina, la venda d'armes a l'Aràbia Saudita, i l'herència franquista.
 

 

 

La CUP també denuncia l'augment de la repressió contra desenes de persones que han expressat una posició contrària a la monarquia i que han cremat fotos del rei. Recorda que, tot i que després la majoria acaben en absolució,"els afectats han de passar el tràngol del procés per injúries a la corona".
 

 

  

Igualment, retreuen al monarca que s'envolti d'aduladors de tota mena, que "utilitzen la seva figura com a mascota d'un règim caduc". Són empresaris, polítics i periodistes cortesans, afegeix la carta, que disten molt de representar els anhels de la societat catalana, que defensa majoritàriament la llibertat d'expressió, els valors republicans i el dret a l'autodeterminació.

 

 

Carta de la CUP al rei Felip VI per declinar la reunió de consulta per a la investidura del nou govern espa... by Moderador Noticies Web on Scribd

ARXIVAT A:
CUPMonarquiaFelip VIInvestidura
Anar al contingut