Fernàndez reconeix afinitat amb ERC, però nega cap pacte.
Fernàndez reconeix afinitat amb ERC, però nega cap pacte.

La CUP reclama al president Mas eleccions constituents "immediates"

David Fernàndez descarta anar en una llista conjunta amb CiU perquè no comparteixen les seves polítiques socials

RedaccióActualitzat

El president de la Generalitat, Artur Mas, s'ha reunit durant 45 minuts amb el diputat de la CUP, David Fernàndez, en el marc de la roda de contactes que el cap de l'executiu manté amb els partits pro consulta i pro dret a decidir. Mas vol veure amb quins suports pot comptar.

Fernández ha reclamat al president la convocatòria immediata d'eleccions constituents i s'alinea així amb ERC, que li ha demanat el mateix. L'objectiu dels comicis és, segons la CUP, avançar cap a una "república catalana". Això és necessari després que l'Estat no hagi permès la celebració d'una consulta sobiranista. 

Als passadissos del Parlament, Fernández ha assegurat que la CUP "mai" anirà en una llista unitària amb CiU perquè no comparteix les seves polítiques socials. "La CUP aposta per una llista àmplia i unitària, però des de l'esquerra transformadora, radical i alternativa".

En aquest sentit, la independència és un instrument "per canviar-ho tot". Segons el diputat independentista, aquesta idea forma part d'un "espai de reflexió compartit" amb ERC, però encara no hi ha cap acord amb els republicans en aquesta línia.

Anar al contingut