Catalunya Ràdio

La CUP rebutja parlar de pressupostos fins que no s'hagi pactat el full de ruta independentista

Dos membres del nou secretariat cupaire defensen que les dues qüestions s'han d'abordar per separat

RedaccióActualitzat

La CUP no vol negociar els pressupostos amb el govern fins que hagi tancat amb el president, Carles Puigdemont, un calendari concret sobre la culminació del full de ruta independentista. En declaracions al programa "El matí de Catalunya Ràdio", dos dels membres del nou secretariat de la formació, Xevi Generó i Natàlia Sánchez, han defensat que s'abordin les dues qüestions per separat. Generó ha dit que la prioritat ha de ser concretar el full de ruta.

"No tindria cap lògica que demanem acabar la legislatura amb un referèndum i als pressupostos no hi hagués una partida sobre el referèndum. Per tant, el que demanem és concretar primer el full de ruta, que és la prioritat política d'aquest país. La gent vol saber com acabem aquesta legislatura excepcional, com fem la ruptura democràtica amb l'Estat espanyol i, a partir d'aquí, parlar de com es tradueix aquest full de ruta en els pressupostos."

Per la seva part, Sánchez també ha defensat: "Quan haguem definit el full de ruta caldrà definir uns pressupostos que siguin el reflex, en números, d'aquesta proposta política".

Generó i Sànchez han explicat que ja han abordat amb la militància el posicionament del grup sobre la qüestió de confiança del setembre. En canvi, no han abordat els comptes per al 2017; precisament, consideren que són dos processos diferents.

VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut