La CUP proposa Raül Romeva com a "candidat de consens" a la presidència de la Generalitat

Els diputats de la CUP Benet Salellas i Albert Botran ho han dit en les entrevistes que els han fet aquest dimarts a "El matí de Catalunya Ràdio" i a "Els matins de TV3", respectivament

RedaccióActualitzat

Els diputats de la CUP Benet Salellas i Albert Botran han afirmat aquest dimarts al matí que Raül Romeva pot ser un bon president de la Generalitat. Salellas ho ha afirmat en l'entrevista que li ha fet Mònica Terribas al Matí de Catalunya Ràdio, i ha afegit que si Junts pel Sí no són capaços de fer una proposta de consens, la CUP sí que ho intenta proposant noms concrets de la candidatura conjunta de CDC i ERC.

 

Albert Botran, entrevistat per Lídia Heredia als "Matins" de TV3, ha dit que ja van fer saber a Junts pel Sí que consideraven que Artur Mas venia d'una altra etapa i que volien parlar d'altres noms. Amb aquestes declaracions els dos diputats de la CUP posen pressió a Junts pel Sí perquè replantegi la candidatura de Mas el mateix dia que s'ha de votar la seva investidura.

Benet Salellas ha afirmat també que la corrupció s'ha acostat tant a Mas que hi té una responsabilitat política, i que cal buscar un altre candidat. Salellas s'ha queixat que Junts pel Sí no facin una proposta de consens, i que ells, la CUP, no proposen com a alternativa el seu cap de llista, Antonio Baños, sinó que s'esforcen per proposar un candidat de consens, i per això els sembla que el cap de llista de Junts pel Sí, Raül Romeva, pot ser aquest candidat de consens.

Segons ha dit Salellas "aquesta setmana hauríem de començar a trobar una solució, necessitem un govern fort i independentista", però ha acusat Artur Mas de fer "un xantatge impresentable" quan diu que el procés s'encalla si no l'investeixen president: "el procés és de la gent", ha afirmat. Per la seva banda, Botran ha dit que "dijous tampoc votarem a favor de Mas perquè des de l'altre cantó de la taula no hi ha hagut moviment", i ha etzibat: "Hi ha gent que està nerviosa per veure quan investim Artur Mas i no escolta el nostre plantejament."

VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut