Isabel Vallet, diputada de la CUP.
La Cup no reconeix la decisió del Tribunal Constitucional de tombar la Declaració de Sobirania del Parlament.
Barcelona

La CUP no reconeix la decisió del Tribunal Constitucional de tombar la Declaració de Sobirania del Parlament

La diputada de la CUP Isabel Vallet ha explicat que la CUP "no reconeix la decisió del Tribunal Constitucional" de tombar la Declaració de Sobirania aprovada pel Parlament de Catalunya. Vallet ha afegit que des de la CUP "es crida a la resta de forces polítiques" que es van mostrar a favor de la Declaració "que facin el mateix gest".

RedaccióActualitzat

La diputada de la CUP Isabel Vallet ha explicat que la CUP "no reconeix la decisió del Tribunal Constitucional" de tombar la Declaració de Sobirania aprovada pel Parlament de Catalunya. Vallet ha afegit que des de la CUP "es crida a la resta de forces polítiques" que es van mostrar a favor de la Declaració "que facin el mateix gest de no reconeixement d'aquesta decisió."

Vallet ha aclarit que "l'exercici de sobirania no hauria de ser un exercici analitzable jurídicament" i que no estan sorpresos per la decisió d'un "Tribunal eminentment polític".

La diputada de la CUP al Parlament ha conclòs dient que es pregunten "què és el que no han entès des del Tribunal Constitucional de la paraula 'sobirania'" i del fet que "sigui una voluntat democràtica i majoritària."

Per a la CUP, ha dit Vallet, una mostra de politització del tribunal és que ha trigat "vuit anys" a pronunciar-se sobre temes com la llei concursal però només "n'ha necessitat un per dictaminar sobre la declaració que va aprovar el Parlament."

 

Anar al contingut