La CUP no es presentarà a les eleccions europees

La CUP no es presentarà a les eleccions europees

La CUP no es presentarà a les eleccions europees

Actualitzat
TEMA:
Eleccions

El diputat de la CUP Carles Riera en una imatge d'arxiu (ACN)

La CUP no es presentarà finalment a les eleccions europees. Ho ha decidit el consell polític celebrat aquest dissabte a Artés, segons un comunicat que la formació ha enviat a les bases del partit.

Segons l'escrit, avançat per Vilaweb, l'organització entén que el projecte polític de la CUP no té cabuda dins de les institucions europees, tot i que no tanquen la porta a mantenir relació amb forces polítiques d'esquerra amb presència al Parlament Europeu.

Segons el comunicat, la formació ha decidit no presentar-se ni participar de cap candidatura als comicis europeus, ja que entén que el projecte polític de la CUP "no té cabuda dins de les institucions europees, màximes representants del capitalisme, l'imperialisme, el racisme institucional i la militarització de les societats".

 


Per a la CUP, les institucions europees no són "l'espai on trobarem els suports a l'exercici al dret a l'autodeterminació del poble català". I asseguren que el Parlament Europeu, malgrat ser l'únic òrgan escollit per la via de la democràcia representativa, té una capacitat molt limitada a l'hora de legislar i canviar el rumb de la UE.

La CUP vol focalitzar el seu treball polític en l'àmbit municipal a Catalunya.

 

ARXIVAT A:
Eleccions CUP

VÍDEOS RELACIONATS