El líder de la CUP, Carles Riera (ACN)
El líder de la CUP, Carles Riera (ACN)

La CUP lamenta que s'hagi malbaratat el "capital polític, força i legitimitat" de l'1-O

La formació aposta per la "unilateralitat i la desobediència" com a "única via" per exercir l'autodeterminació

Actualitzat
TEMA:
CUP

La CUP ha llançat un comunicat amb motiu del primer aniversari del 27-O, on considera que el "capital polític, la força i la legitimitat" de l'1 d'octubre han estat "malbaratats" al llarg d'aquest any.

Segons la formació, hi ha "manca d'iniciativa" de les institucions per implementar el resultat del referèndum i creuen que la "retirada" va començar el 28 d'octubre de l'any passat.

Diuen que la majoria parlamentària independentista del Parlament, la mesa i el govern "van acatar l'article 155" i van "abandonar la via de l'autotutela de drets", que consideren "legítima i necessària".


"Un any després del 27 d'octubre, de la declaració simbòlica i de la no implementació de la república, el mandat de l'1-O que la CUP reivindica i que entén que encara existeix, és que la unilateralitat i la desobediència són l'única via per exercir el dret a l'autodeterminació", precisa el text.

La CUP considera que l'1-O va ser el punt "més proper" de ruptura amb l'estat espanyol. Opinen que la Generalitat segueix practicant l'autonomisme i la seva via passa per una estratègia de "ruptura democràtica" amb l'Estat, aprenent dels "encerts i errors" de la tardor passada.

La formació assegura que en el camí cap als moments referendaris i plebiscitaris que en el futur "hagin de validar internacionalment la creació de la República Catalana", caldrà un procés de desobediència civil i institucional "que destitueixi el règim del 78" que "reprengui" el procés democràtic d'autodetetminació iniciat l'1-O.

ARXIVAT A:
CUP Independència Procés català Referèndum 1-O
Anar al contingut