La CUP insisteix en la necessitat de tornar al model de transport sanitari "anterior a les retallades"

La CUP insisteix en la necessitat de tornar al model de transport sanitari "anterior a les retallades"

La CUP insisteix en la necessitat de tornar al model de transport sanitari "anterior a les retallades"

Pla sencer de la diputada de la CUP al Parlament, Eulàlia Reguant, amb membres de la Crida per Lleida-CUP davant els serveis territorials de Salut a Lleida. Imatge del 4 de novembre del 2016. (Horitzo

Pla sencer de la diputada de la CUP al Parlament, Eulàlia Reguant, amb membres de la Crida per Lleida-CUP davant els serveis territorials de Salut a Lleida. Imatge del 4 de novembre del 2016. (Horitzontal)

ACN Lleida.-La diputada de la CUP-Crida Constituent, Eulàlia Reguant, ha denunciat aquest divendres a Lleida el "mal funcionament" del nou servei de transport sanitari, en concret pel que fa referència als Vehicles d'Intervenció Ràpida (VIR), i ha defensat tornar al model "anterior a les retallades", pel que fa al desplegament territorial del servei i a les condicions laborals dels treballadors. En aquest sentit, Reguant ha lamentat que les iniciatives del Parlament que exigeixen revertir el model d'unitats al territori "no s'estan complint". Segons la diputada, el model que ha implantat el Departament de Salut via concurs "és apte per a grans ciutats, però no per la realitat del territori". En el cas de Lleida, el nou model de transport sanitari parteix en dos un dels dos equips multidisciplinaris (formats per metge, infermer i tècnic sanitari), fent que el metge quedi ubicat en un vehicle d'intervenció ràpida a Alcarràs, i l'infermer en una ambulància a Lleida.

Des de la Crida per Lleida-CUP han recordat que el Ple de la Paeria va acordar per unanimitat, el 30 d'octubre del 2015, exigir a la Generalitat el manteniment de les dues unitats de suport vital avançat a Lleida ciutat (UCIs mòbils) i aturar la modificació del SEM -una moció que també es va aprovar al ple de la Diputació de Lleida i en altres altres municipis de la demarcació-. En aquest sentit, la comissió de Salut del Parlament va aprovar al setembre revertir el nou model del SEM i avançar cap a un model de gestió, titularitat i provisió pública, a instància del grup parlamentari de la CUP-CC, segons ha dit Reguant . La CUP denuncia que l'aplicació d'aquest model ha suposat "el concurs públic més gran de la legislatura, amb un cost de 214 milions d'euros anuals durant deu anys". En aquest sentit, la formació anticapitalista ha portat l'adjudicació del concurs a la Fiscalia davant suposats "indicis de prevaricació". A més, els cupaires lamenten que aquest model s'hagi implementat "sense tenir en compte les opinions dels diferents territoris i dels treballadors del SEM", ja que asseguren que "eren opinions força oposades al canvi".La Crida exigeix la recuperació de les dues UCIs mòbils de Lleida CiutatEl model d'ambulàncies que es va implantar el novembre passat a la regió de Ponent i Pirineus parteix en dos un dels dos equips multidisciplinaris (formats per metge, infermer i tècnic sanitari), fent que el metge quedi ubicat en un vehicle d'intervenció ràpida a Alcarràs i l'infermer en una ambulància a Lleida. Des de la Crida per Lleida asseguren que aquest fet "ha aportat un vehicle més, però, la qualitat assistencial que fins ara han rebut els lleidatans ha quedat notablement afectada". A més, suposa "la fi de la complementarietat que suposava el treball conjunt entre metges i infermers, com es duu a terme en CAPs i hospitals", segons el regidor Pau Juvillà".