Barcelona

La CUP guanyaria entre 4 i 6 escons més i Junts pel Sí revalidaria victòria, segons el CEO

Junts pel Sí tornaria a guanyar les eleccions, segons el baròmetre del CEO

RedaccióActualitzat

Segons una enquesta del CEO del mes d'octubre, Junts pel Sí tornaria a guanyar i la CUP podria obtenir fins a sis escons més. L'últim Baròmetre d'Opinió Política del Centre d'Estudis d'Opinió situa la CUP com a tercera força al Parlament de Catalunya, amb un augment de fins a quatre escons de les formacions independentistes.

Les dades del baròmetre, corresponent al mes d'octubre, situen la CUP amb entre 14 i 16 escons, fins a sis més que ara. La resta de formacions se situen en una forquilla molt similar a la que van deixar les eleccions del 27-S. Junts pel Sí manté l'hegemonia en el panorama polític amb entre 61 i 63 diputats.

Ciutadans queda com a segona força amb una forquilla entre 24 i 26 escons. El PSC seria tercera o quarta força, amb 14-15, un o dos menys que ara. Catalunya Sí que es Pot es quedaria amb 10-12.

L'última força, segons el CEO, seria el PP, que podria perdre fins a tres escons i quedar-se amb 8-10.

El llindar del 50% dels vots

Entre la CUP i Junts pel Sí superarien el 50% dels vots, amb 39,8% i un 11,1%, respectivament, que donarien un 50,9% de suport als partits independentistes.

La CUP fins i tot se situa segona en intenció directa de vot. Segons el baròmetre, un 13,6% dels enquestat votarien la formació anticapitalista. Junts pel Sí obté un 32,3%; Ciutadans, un 12,4%; el PSC, un 9,8%; CSQP, un 9%; i el PP, un 2,8%.

Junqueras, Gabriel i Baños, els únics que aproven

El líder d'Esquerra i els diputats de la CUP Antonio Baños i Anna Gabriel són els únics que aproven en la valoració de líders polítics de l'enquesta del CEO.
 

 

Un 46,7% a favor de la independència; el 47,8, en contra

El CEO també pregunta sobre la independència de Catalunya. El sentiment independentista recupera presència, amb un 46,7% dels enquestats que volen que Catalunya sigui un estat independent. En el baròmetre anterior, aquesta xifra havia baixat fins al 42,9%. Els contraris cauen del 50% al 47,8%, però continuen sent majoria.

Pel que fa a una possible oferta de l'Estat que pugui satisfer el Parlament de Catalunya, només un 25% ho veu molt o bastant probable. Aquesta opció, però, ha augmentat quatre punts en els últims quatre mesos. El 64% no creu que arribi cap proposta acceptable.

L'últim baròmetre del CEO correspon al mes d'octubre. Es va fer entre els dies 5 i 27 d'aquest mes, just després de les eleccions del 27-S amb 2.000 enquestes a Catalunya.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut