La CUP exigeix a Torra la destitució de Buch i dels comandaments dels Mossos

Denuncien "actuacions desproporcionades" dels Mossos i que "protegeixen els drets dels nazis i feixistes" i "ataquen els antifeixistes".

Actualitzat

El líder de la CUP, Carles Riera, ha demanat que el president Quim Torra destitueixi el conseller d'Interior Miquel Buch i la cúpula dels Mossos d'Esquadra, després de les càrregues de la policia contra grups antifeixistes aquest dijous a Girona i Terrassa.

"La Cup-Crida constituent exigeix que el govern de la Generalitat, que el president Torra cessi immediatament el conseller Miquel Buch i els alts comandaments que actualment governen el cos de Mossos d'Esquadra.

Les actuacions són absolutament desproporcionades, i es vulneren constantment els protocols d'actuació. Una política que té un problema greu de model policial, de model de seguretat, que té un problema greu de comandaments, amb la conseqüència que protegeix i defensa reiteradament el dret de manifestació d'organitzacions nazis i feixistes, les protegeix, i ataca sistemàticament els grups antifeixistes que pretenen fer-li front."

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha demanat des de Ljubljana, a Eslovènia, canvis immediats als Mossos d'Esquadra, i ha anunciat que diumenge es reunirà amb Buch, a qui exigeix canvis en els protocols policials. Per la seva banda, Buch ha dit que no li tremolarà el pols si ha de fer fora algun cap de la BRIMO. Buch ha reconegut que algunes actuacions a Girona i a Terrassa no van seguir el protocol.

La diputada de la CUP Maria Sirvent va ser ferida a la mà amb una bala de foam en les càrregues policials d'aquest dijous al vespre a Terrassa.

A Girona, els Mossos van carregar contra els manifestants antifeixistes que volien impedir la celebració del dia de la Constitució a grups ultres d'extrema dreta.

ARXIVAT A:
CUPCarles RieraMiquel BuchQuim TorraMossos d'EsquadraAntifeixisme Extrema dretaConstitució espanyolaProcés català
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut