La CUP exigeix a Puigdemont que dilluns proclami la república en un acte solemne

RedaccióActualitzat

La CUP insisteix al govern de la Generalitat que ha arribat l'hora de fer el pas definitiu: proclamar la república. Els anticapitalistes han reunit aquest dissabte el seu secretariat nacional i han demanat una resposta afirmativa al requeriment de l'Estat que vagi acompanyat d'un acte solemne.

"Dilluns demanem, exigim, que la resposta de Puigdemont sigui nítidament afirmativa i acompanyada necessàriament d'un acte de solemnitat que doni resposta als resultats de l'1-O. Per tant, la proclamació de la república."

La CUP reconeix que no els va agradar la fórmula que es va escollir de suspensió al Parlament i que no n'havien parlat abans:

"El govern no va actuar segons el que ens havia informat i no va actuar tampoc segons les expectatives generades en una bona part de la població catalana."

Creuen que la suspensió va generar "confusió, una certa frustració i una falta de transparència". Tot i això, van donar un mes de marge a la mediació. Un període que ara veuen exhaurit per la reacció de l'Estat:

"L'Estat espanyol, el bloc PP, PSOE, Ciutadans, no dona cap marge a cap termini. Vam sortir parlant d'un mes, veiem a hores d'ara aquest termini exhaurit per part del bloc monolític de l'Estat."

Diàleg i reforma impossible

La CUP considera que el diàleg és impossible i també rebutgen una reforma constitucional:

"No és possible una reforma constitucional, no és possible un pacte entre les elits perquè la gent va votar república."

Mobilitzacions arreu

La CUP ha decidit també plasmar aquesta posició amb mobilitzacions al carrer, i pel que fa a l'activitat parlamentària, la CUP encara no ha decidit si atura la seva presència al Parlament. Asseguren que esperaran a saber la resposta de Puigdemont la setmana que ve.

ARXIVAT A:
Referèndum 1-OIndependència
Anar al contingut