La CUP es presentarà a les eleccions generals del 23 de juliol

El 61% de la militància ha avalat que la formació torni a concórrer-hi per tenir representació al Congrés dels Diputats
Redacció Actualitzat
TEMA:
CUP

La CUP es presentarà a les eleccions generals del 23 de juliol, després que un 61% de la militància ho hagi avalat en una consulta interna. Ho ha anunciat aquest matí, després del consell polític que ha celebrat aquest dissabte a Sant Pere de Ribes.

La votació per decidir-ho va començar dijous i ha acabat aquest divendres a la nit. Serà la segona vegada que la formació es presenta a unes eleccions generals, després que ja ho fes a les del 2019.

En aquests comicis repetiran com a caps de llista Albert Botran per Barcelona i Mireia Vehí -aquesta vegada- per Girona, on la formació va obtenir bons resultats a les municipals. Edgar Fernández ho farà per Tarragona, i queda per decidir Lleida. La CUP ha fet una crida a la participació en un context on -diuen- l'abstenció pot ser contraproduent.

 

El gir de 2019

El 2019, el fet de concórrer a les eleccions estatals va suposar un gir significatiu en la política de la formació d'esquerres i independentista. Fins llavors, s'havia presentat a les eleccions municipals, a les autonòmiques i a les europees del 2004, però sempre havien rebutjat concórrer a unes estatals. La decisió del 2019 va arribar amb motiu de la repetició electoral, després que s'hagués descartat per a la convocatòria del 28 d'abril.

El 2018 van obtenir 245.000 vots i dos representants al Congrés, Mireia Vehí i Albert Botran. Vehí ha dit que ara s'hi presenten, entre d'altres raons, per intentar frenar un govern de la dreta i l'extrema dreta.

ARXIVAT A:
CUP Congrés dels Diputats Eleccions Generals 2023 - 23J
VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut