Barcelona

La CUP donarà un vot a Colau en la investidura i en farà dos de nuls, de "suport a les lluites del carrer"

Si Colau aconseguís el suport dels regidors d'Esquerra i el PSC, amb els quals està negociant, podria ser escollida alcaldessa per majoria absoluta

Actualitzat

La CUP ha decidit que un dels seus tres regidors electes votarà a favor de la investidura d'Ada Colau com a alcaldessa en el ple d'aquest dissabte. Aquest vot serà "en reconeixement a l'oportunitat d'obrir un canvi de cicle polític de la ciutat i com a mostra de la voluntat de dur a terme una oposició crítica i constructiva en els pròxims quatre anys", tal com ha conclòs la formació després d'una assemblea descentralitzada.

D'aquesta manera, si Colau aconseguís el suport dels regidors d'Esquerra i PSC, amb qui està negociant, podria ser escollida alcaldessa per majoria absoluta. En cas que Barcelona en Comú no arribés a la majoria absoluta, Colau també tindria garantida la investidura com a cap de llista de la candidatura més votada, perquè la resta de partits no s'han posat d'acord per elegir un candidat alternatiu per majoria absoluta.

Dos vots per "les lluites del carrer"

Els altres dos regidors no votaran per la cap de llista, Maria José Lecha, sinó que emetran un vot "simbòlic" per mostrar el "suport a les lluites del carrer i com a garantia del contrapoder". Aquests dos vots, que fins dissabte no se sabrà per a quines mobilitzacions són, es comptabilitzaran com a nuls. En un comunicat, la CUP explica la decisió "davant del risc que el continuisme s'instal·li en el nou govern".

La setmana següent de descartar un pacte de govern amb Colau, en l'assemblea la CUP s'ha reafirmat per àmplia majoria a arribar només a acords puntuals amb Barcelona en Comú al llarg de la legislatura.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut