Acte de suport als càrrecs públics investigats per la justícia espanyola
Barcelona

La CUP dóna suport als alcaldes independentistes investigats per la justícia espanyola

Denuncien una campanya de persecució per part de l'estat espanyol i demanen més implicació de les institucions catalanes

RedaccióActualitzat

Els càrrecs electes de la CUP presenten una campanya de suport als ajuntaments, alcaldes i regidors investigats per la justícia espanyola pel seu suport al procés sobiranista. La campanya de suport porta per lema "Sense Por". La CUP defensa que sense desobediència i unilateralitat no es pot construir la independència de Catalunya. 

Denuncien que hi ha una campanya de persecució per part de l'estat espanyol i demanen a les institucions catalanes que s'hi impliquin amb els ajuntaments sobiranistes. 

L'esquerra anticapitalista convoca una manifestació el 7 de maig a Barcelona per donar suport als càrrecs electes i institucions investigats.

El diputat de l'esquerra independentista Benet Salellas ha insistit a demanar als Mossos i al Departament d'Interior que no apliquin els mandats dels tribunals de l'Estat:

"Les institucions catalanes estan sent interpelades en aquest procés de construcció, en aquest procés de desobediència, i per tant demanem que els Mossos d'Esquadra deixin de ser els executors de l'Audiència Nacional espanyola i es posin al costat dels carrecs electes".

L'estat espanyol ha interposat més de 300 denúncies contra ajuntaments catalans pel seu suport al procés sobiranista. Alguns consistoris són investigats perquè paguen els impostos a l'Agència Tributària Catalana. D'altres, perquè donen suport a la resolució independentista que el Parlament va aprovar el 9 de novembre, o per haver penjat estelades a la façana de l'ajuntament.

 

 

Anar al contingut