La CUP diu que l'Estat estudiava escenaris de "violència social"

RedaccióActualitzat

La CUP avala la tesi que un dels escenaris que tenia previstos l'Estat era una resposta violenta, amb la col·laboració de l'extrema dreta, per frenar la independència.

El seu nou cap de llista, Carles Riera, ha anat més enllà i ha assegurat que la intenció dels serveis secrets espanyols era culpar-ne l'esquerra anticapitalista.

"Teniem constància que, dintre dels diversos escenaris que l'Estat contemplava, un d'ells era el de facilitar que es poguessin donar fenòmens de violència social"

Riera ha explicat que un dels escenaris del CNI era generar conflictes violents, amb l'ajuda de l'extrema dreta, i assenyalar-ne la CUP. 

Què passar el 22D?

Riera no descarta facilitar la investidura de Carles Puigdemont, encara que no sigui la llista més votada. Tot i així, diu que encara està tot obert:

"La CUP està valorant tots els escenaris. Amb quina finalitat? Doncs que puguem constituir un Parlament i un govern que sigui fidel al mandart de l'1 d'octubre i al 27 d'cotubre. És a dir, un Parlament i un govern que reprengui l'activitat com si fos el 28 d'octubre."

El cap de llista cupaire, però, deixa clar que el seu govern legítim continua sent el de Puigdemont.

ARXIVAT A:
Eleccions 21DIndependènciaProcés catalàArticle 155
Anar al contingut