Barcelona

La CUP sobre les propostes de JxCat i ERC: són de "pa sucat amb oli" i de "fireta"

La formació demana que el Parlament es reafirmi en la declaració d'independència

RedaccióActualitzat

La CUP, amb 4 escons imprescindibles per sumar majoria independentista al Parlament, no comparteix l'acord de govern que estant acabant de tancar Junts per Catalunya i ERC perquè els cupaires hi veuen més voluntat de gestionar l'autonomia que no pas de "fer República".

En declaracions a "El matí de Catalunya Ràdio", el diputat de la CUP Carles Riera ha qualificat de "proposta de fireta", la proposta de resolució de JxCat que s'ha de votar en el ple d'aquest dijous, i de "pa sucat amb oli" els plantejaments sobre el procés constituent que els estan fent arribar.

"Plantegen un procés constituent una mica de pa sucat amb oli i, d'altra banda, un programa de govern que s'assembla molt més a una gestió autonòmica de peix al cove que no pas a fer República. Començant per la proposta de resolució que ens plantegen per demà, que és una proposta de resolució de fireta i, per tant, nosaltres no hem vingut al Parlament a restituir l'autonomia".

La CUP demana que, a la proposta de resolució per reconèixer la legitimitat de Puigdemont com a president, s'hi ratifiqui la proclamació de la República del 27 d'octubre.

 

La formació hi ha registrat 15 esmenes, entre les quals proposa també expressar el "rebuig més absolut" a l'article 155 i posar-hi fi "de forma immediata". També demanen que es modifiqui el text que explicita que el Parlament disposa de la majoria parlamentària per ratificar la confiança en Puigdemont com a president de la Generalitat i proposa que la cambra el segueixi ratificant com a "candidat a la investidura".

Les paraules de Puigdemont, "una mostra de fragilitat"

Riera considera una mostra de fragilitat preocupant les declaracions d'aquest dimarts de Puigdemont des de Bèlgica admetent que si el Parlamet no li renova la confiança acabarà el seu mandat:

"És inquietant tot plegat. No són unes paraules que venen de la fortalesa, que venen de la solidesa política. Són unes paraules que expressen fragilitat".

Sobre la possibilitat d'investir president de la Generalitat Jordi Sànchez, la CUP assegura que en les negociacions no els han parlat de noms i que ells trobarien bo un candidat que es comprometi a fer República i no autonomia.

 

 

Esmenes també per als comuns

La CUP també ha presentat 5 esmenes a la proposta de resolució dels comuns, que vol reivindicar la sobirania del Parlament davant l'article 155 i a defensar el model d'immersió lingüística l'escola. Aposten perquè el Parlament rebutgi "la constant intromissió del TC" i de l'Estat, i "restableixi la república catalana proclamada el 27 d'octubre". Proposen substituir les mencions a l'autogovern per altres d'al·lusives a la República.

ARXIVAT A:
CUPInvestiduraProcés catalàIndependènciaArticle 155
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut