La CUP crida a la desobediència després de la sentència del judici del procés

Crida a la desobediència civil i institucional de la CUP en cas d'un sentència condemnatòria al judici del Suprem

Actualitzat

La CUP ha aprovat avui al Consell Polític de Sabadell un document que defineix el seu marc polític davant la sentència del judici del procés del Tribunal Suprem. La formació anticapitalista aposta per una campanya que lligui amnistia i dret d'autodeterminació.

A l'escrit, indica que la consigna "Ho tornarem a fer" no pot ser buida de contingut ni pot utilitzar-se per vendre fum, i situa la desobediència com a exercici legítim per defensar els drets.

El document fa una defensa de la desobediència civil i institucional, insisteixen que cal fer tants 1 d'octubre com faci falta i també afirmen que no es pot negociar un pacte fiscal ni aprovar pressupostos autonòmics.

El document recull el rebuig d'un eventual indult, que perdona la pena imposada però manté que hi ha hagut delicte. En canvi, segons la CUP, una amnistia suposaria deixar clar que els líders independentistes empresonats i a l'exili són innocents.

La formació també remarca que caldrà una resposta en clau de mobilització popular que pugui resultar costosa per a l'estat espanyol i una de política a mitjà i llarg termini que impliqui la societat catalana i també la comunitat internacional. Demanen no esperar les sentències del Suprem per engegar la campanya de protestes.

ARXIVAT A:
Judici procésCUPProcés català
Anar al contingut