El diputat de la CUP Benet Salellas amb el portaveu del secretariat del partit, Quim Arrufat, el 4 de maig de 2017. (Horitzontal)
El diputat de la CUP Benet Salellas amb el portaveu del secretariat del partit, Quim Arrufat, el 4 de maig de 2017. (Horitzontal)

La CUP creu que la jerarquia judicial pretén "corregir" els jutges que "surten del guió" en reobrir la causa de Badalona

ACN Barcelona.-El diputat de la CUP Benet Salellas ha mostrat aquest dijous la "perplexitat" de la seva formació política davant la reobertura de la causa contra els regidors i l'Ajuntament de Badalona per obrir el consistori el 12 d'octubre passat. Per als anticapitalistes, la decisió té per objectiu "corregir" els jutges que pugin "sortir del guió i emprar la llibertat d'expressió". "Demostra l'autentica falta de democràcia dins la llei i la democràcia espanyoles i com la jerarquia judicial està construïda per garantir l'ordre i la visió monolítica i contrària al fet democràtic", ha dit. Així, la CUP interpreta la reobertura del cas com una prova que "l'única via possible és la ruptura amb la legalitat i el sistema judicial espanyol". "No hi ha democràcia possible dins la llei i la justícia espanyoles", ha sentenciat.

Salellas ha fet aquesta valoració en ser preguntat pel posicionament de la CUP al respecte, durant una roda de premsa a la seu dels anticapitalistes. I és que dimecres passat l'Audiència de Barcelona va reobrir la causa contra els sis regidors de Badalona acusats d'haver desobeït la justícia i haver obert l'Ajuntament el passat 12 d'Octubre de 2016, dia de la Hispanitat. La sala ha estimat un recurs de la Fiscalia contra l'arxiu inicial del cas, que va acordar el jutjat d'instrucció número 4 de Badalona en considerar que els fets del 12-O responien més a una 'performance' que no pas a un cas de desobediència. Qui aquell dia exercia d'alcalde accidental de l'Ajuntament, el regidor d'ERC Oriol Lladó, ja va explicar dimecres en declaracions a l'ACN que els sis regidors acusats estan "tranquils" i veu en la reobertura del cas un "trist intent de judicialització de la política".

Anar al contingut