La CUP avisa: només es pot negociar com s'exerceix el referèndum, no el dret a fer-lo
Maria Rovira i Edgar Fernández, aquest diumenge, durant el consell polític de la CUP

La CUP avisa: només es pot negociar com s'exerceix el dret a l'autodeterminació

Els cupaires aniran a les eleccions catalanes amb l'objectiu de ser la força decisiva per condicionar les polítiques del futur govern

RedaccióActualitzat

La CUP es presentarà a les pròximes eleccions catalanes amb la intenció de ser decisius per condicionar l'actuació del futur govern. Els cupaires han fet aquest diumenge un consell polític extraordinari per aprovar el programa amb què es presentaran als comicis. La proposta que ha elaborat té com a eixos bàsics la ruptura amb l'Estat, la fi de la repressió i l'exercici del dret a l'autodeterminació.

La candidatura vol articular el descontentament amb les decisions preses pel govern de Quim Torra, tant en el terreny nacional com social. Aposten per la confrontació amb l'Estat, i per revertir la situació d'emergència social que, segons ells, viu el país.

El portaveu Edgar Fernández ha explicat quins són els objectius que es plantegen i ha enviat un missatge a la taula negociadora entre els governs espanyol i català:

"Volem tornar a posar sobre la taula l'objectiu d'un nou moment de ruptura amb l'Estat, d'un nou embat de desobediència institucional i col·lectiva, vinculant la conquesta de drets socials i democràtics amb l'exercici efectiu del dret a l'autodeterminació, perquè el que estem posant a disposició és l'exercici del dret a l'autodeterminació. En cap cas això és negociable. Es negocien les condicions amb què s'apliquen els drets, però en cap cas es negocien els drets."

 

La CUP avisa: només es pot negociar com s'exerceix el referèndum, no el dret a fer-lo
La CUP afirma que el dret a l'autodeterminació no és negociable (ACN/Gerard Artigas)


La també portaveu dels cupaires Maria Rovira ha destacat la necessitat que la seva formació sigui forta electoralment.

"Som aquí per continuar construint unitat popular i per posar les eines necessàries per conquerir drets però necessitem ser moltes, necessitem ser moltíssimes i necessitem tenir una gran força al carrer i a les institucions per condicionar l'agenda política d'aquest país."


I han remarcat que el dret a l'autodeterminació no es pot negociar...

"No estem en un moment de resolució del conflicte polític, sinó que ens trobem immersos en un procés d'acumulació de forces per generar nous embats amb l'estat espanyol i per poder exercir l'autodeterminació. Nosaltres no ens aixecarem mai ni negarem mai la necessitat de parlar."

"Només es pot anar a negociar com s'exerceix el dret a l'autodeterminació, només es pot anar a negociar la fi de la repressió cap a aquelles persones que estem defensant drets."


Maria Rovira: "Assistir a l'acte de Perpinyà no era el més adequat"

Rovira ha dit també que la CUP no va anar aquest dissabte a Perpinyà, en l'acte convocat pel Consell per la República, perquè es feia "en el context d'una campanya electoral".

"Tot i que oficialment no s'ha engegat la campanya, tots som conscients que està sobre la taula des del moment que el president diu que convocarà eleccions després de l'aprovació dels pressupostos. No era el més adequat, anar-hi [...]. Era un acte electoral que inicialment potser no estava pensat perquè fos així, però que finalment sí que ho va ser."


En tot cas, Maria Rovira ha remarcat la "màxima solidaritat antirepressiva" amb els presos independentistes i els exiliats "com a CUP, com a esquerra independentista i com el conjunt d'organitzacions que formen part de la candidatura."

ARXIVAT A:
EleccionsCUPProcés catalàIndependència
Anar al contingut