Manresa

La CUP aprova un full de ruta amb una DUI i un programa "d'emergència social"

La formació planteja un govern de "ruptura nacional, social i democràtica" per després del 27-S

RedaccióActualitzat

El consell polític de la CUP ha aprovat aquest matí el full de ruta cap a la independència, en què planteja un govern que anomena de "ruptura nacional, social i democràtica" per després de les eleccions del 27 de setembre.

Aquest govern hauria de dur a terme una declaració unilateral d'independència. També hauria d'impulsar un programa, que qualifica "d'emergència social", que aturi les retallades i els desnonaments.

En paral·lel, aquest govern hauria de crear la Hisenda pública catalana i buscar el reconeixement internacional.

Finalment, la CUP planteja crear l'assemblea constituent amb l'objectiu de redactar la constitució de la república catalana.

Proposta d'un ampli acord polític

Però la CUP ha aprovat també un altre document, per sumar altres partits de cara al 27-S.

Per una banda, proposa un mateix punt al programa dels partits sobiranistes que estiguin clarament a favor de la independència perquè el 27-S no hi hagi cap dubte a l'hora de llegir els resultats.

Però en paral·lel, també planteja un mateix punt al programa electoral, tant de les forces independentistes com de les no independentistes, que defensi la creació d'un estat socialment just. Amb aquesta proposta, la CUP vol sumar ICV, EUiA, Procés Constituent, Guanyem i Podem.

Per sumar-los creu que s'ha d'explicar molt bé que la independència ha de servir per aconseguir més justícia social i per lluitar contra la corrupció.

Segons David Fernàndez, el procés està en paràlisi i per reactivar-lo -ha advertit a CiU i ERC- cal concreció. I ha afegit que la seva és una oferta política amb una única condició: "No renunciar, no dilatar i no diluir. Clarificar i avançar. És el moment de la claredat i la síntesi."

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut