Arenys de Munt

La CUP agraeix a l'Estat i la Falange haver convertit en "èpic" el referèndum d'Arenys de Munt

La CUP del Maresme ha agraït a l'Estat i la Falange que hagin convertit el "joc" del referèndum en una "votació èpica". La Candidatura d'Unitat Popular ha fet un acte a favor de la consulta i ha definit com una "fita històrica" la jornada del pròxim 13 de setembre, quan es preveu celebrar la consulta sobre la independència de Catalunya que els organitzadors mantenen a Arenys de Munt. La CUP considera que els independentistes ja han guanyat després que grups com la Falange, C's o el mateix estat espanyol s'hagin posicionat contra el referèndum.

Actualitzat
L'historiador i membre de la CUP d'Arenys de Munt Jordi Bilbeny ha dit que gràcies als detractors de la consulta el que inicialment s'havia plantejat com "un joc de desinhibició mental" es convertirà en una "votació èpica". La CUP també afirma que no té por de la manifestació de la Falange i que farà responsable el Departament d'Interior dels possibles incidents.

La CUP, la Candidatura d'Unitat Popular, ha fet un acte a favor de la consulta on ha denunciat el clima de crispació i l'intent de suspendre la convocatòria d'Arenys de Munt. La CUP ha manifestat que voldria que es convertís en un acte d'expressió democràtica que doni una alternativa a l'autonomisme.

Dilluns, 7 de setembre, se sabrà si la jutge aixeca o manté la suspensió cautelar de la consulta sobre la independència de Catalunya que Arenys de Munt pretén fer una setmana després, el dia 13. La magistrada ha citat el consistori i l'advocat de l'Estat per acabar de prendre la decisió. Considera que el referèndum envaeix competències reservades a l'Estat i que l'Ajuntament s'ha excedit en donar suport a la consulta, ja que ha facilitat dependències municipals perquè es pugui dur a terme.

L'alcalde d'Arenys de Munt, Carles Móra, ha respost a aquesta decisió judicial i ha assegurat que la consulta sobiranista es mantindrà. Està convençut que està dins del marc legal i creu que l'únic que suspèn la jutge és l'acord del ple municipal en què el consistori va expressar el seu suport al referèndum.

La resolució judicial ha tingut en compte el recurs que va presentar dimecres l'Advocacia de l'Estat contra la consulta popular. Des de l'entitat independentista organitzadora del referèndum es recorda que impedir-la en multiplica l'efecte a favor de la consulta. De fet, a Seròs, al Segrià, ja han pres com a referència la convocatòria d'Arenys i es plantegen dur a terme una consulta abans que acabi l'any.

Falange Espanyola manté la manifestació

Els organitzadors tiraran endavant el referèndum i la Falange Espanyola es manifestarà. El partit ha recorregut la decisió del Departament d'Interior, que va ajornar la marxa falangista el dia 20 perquè no coincidís amb la consulta d'autodeterminació de Catalunya que es farà a Arenys. Els dirigents de la formació mantenen la convocatòria i es mostren convençuts que la justícia els donarà la raó i la marxa es podrà fer.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut