El Liceu, el Lliure i el TNC condemnen l'atac al Palau de la Música durant els aldarulls

Les pedrades d'un grup d'encaputxats, després de la manifestació de dissabte a Barcelona, trenquen una quinzena de vidres històrics

Actualitzat

El Gran Teatre del Liceu, l'Auditori, el Teatre Lliure, el Mercat dels Flors i el Teatre Nacional de Catalunya han condemnat l'atac amb pedres al Palau de la Música de Barcelona, la nit de dissabte, després de la manifestació de suport al raper Pablo Hasél.

Els operaris han tapat els vidres trencats amb plafons de fusta, i molts vianants s'han acostat a l'edifici per comprovar-ne les destrosses.

La direcció del Palau està acabant de valorar els danys, però s'han trencat 14 vidres antics, que ja no es fabriquen.

Un grup violent va trencar a pedrades alguns vidres (ACN/Pau Cortina)
 

Les entitats expressen, en un comunicat conjunt, el suport "als amics i amigues d'aquesta institució" i lamenten "l'agressió a la cultura i els danys causats al patrimoni".

 

 

Detall d'un dels vidres trencats a la façana

Durant els aldarulls de la nit de dissabte, un grup violent va llançar pedres i runa i va trencar la quinzena de vidres de la façana del carrer Amadeu Vives.

La nit passada hi ha hagut un nou conat contra l'edifici que no va anar a més gràcies a la intervenció d'un home que va barrar el pas a un grup de joves encaputxats que intentaven atacar el Palau de la Música. L'home, amb fermesa, situat tot just al costat de l'estàtua de l'artista Jaume Plensa, va cridar al grup que "el Palau no es toca" i els va exhortar a anar-se'n. Després d'un moment de vacil·lació, el grup de joves li va fer cas i va marxar cap a Via Laietana.

Defensa a la llibertat d'expressió

Poc després de l'atac de dissabte, la Fundació Orfeó Català-Palau de la Música va condemnar "enèrgicament" la violència en "tots els seus formats" i va lamentar els incidents amb "profunda tristesa".

Les cinc institucions barcelonines que han condemnat l'atac també manifesten que segueixen "reafirmant i reiterant" el seu compromís "a favor de la llibertat d'expressió i el respecte als drets fonamentals dels creadors".

ARXIVAT A:
Pablo Hasél
Anar al contingut