Les dues treballadores han renunciat al seu lloc de treball i Afers Socials investiga el tracte vexatori a la pacient
Les dues treballadores han renunciat al seu lloc de treball i Afers Socials investiga el tracte vexatori a la pacient

La cuidadora que es va gravar vexant una dona gran a Terrassa accepta any i mig de presó

A l'auxiliar que va gravar el vídeo no se li ha imposat cap mesura penal

Actualitzat

L'auxiliar d'infermeria que va maltractar i humiliar una dona de 91 anys a la residència Mossèn Homs de Terrassa ha acceptat la condemna d'un any i mig de presó.

L'agost del 2020, en plena pandèmia, va aparèixer a les xarxes socials un vídeo on es veia com una auxiliar vexava i cridava a una dona dependent i amb deteriorament cognitiu greu que estava estirada al llit. Mentrestant, una altra auxiliar --menor d'edat-- ho gravava i reia.

Aquest febrer, el jutge va enviar la maltractadora a judici, en considerar que la jove hauria comès delictes contra la integritat moral i descobriment i revelació de secrets. L'acusada s'enfrontava a 5 anys de presó. 

El judici, però, no s'ha celebrat perquè s'han arribat a un acord amb la Fiscalia i l'acusació particular --que exerceixen les filles de la víctima-- i han acceptat rebaixar la petició de pena perquè l'auxiliar va indemnitzar la víctima amb 3.000 euros.  

La condemna, que també inclou una multa de 1.600 euros, l'haurà de ratificar el jutge i no implicaria l'entrada a la presó.

A l'auxiliar que va gravar el vídeo no se li ha imposat cap mesura penal.

 

ARXIVAT A:
Residències gent gran
Anar al contingut