Davant de la atedral de Barcelona sense turistes
Davant de la catedral de Barcelona sense turistes
Barcelona

La crisi sanitària permet als veïns de Barcelona gaudir de la ciutat sense turistes

Aquesta nova situació ha permès a zones de la ciutat, com el casc antic, tornar a fer vida de barri, una experiència que s'acabarà en pocs dies

RedaccióActualitzat

De les moltes situacions inèdites que ha portat la crisi sanitària, una ha estat el canvi d'imatge que ha experimentat la ciutat de Barcelona. Les restriccions de mobilitat han permès als veïns de la ciutat recuperar-la temporalment per fer-hi vida, sense l'allau de turistes que hi circula tot l'any. Una experiència inesperada que s'acabarà d'aquí pocs dies.

 

El parc Güell sense turistes
El parc Güell sense turistes

 

 

Així ho explica Diego Martín, de l'Associació de Veïns del Barri Gòtic:

"La ciutat ens la van robar entre els poders polítics i econòmics de Barcelona, destinant habitatges al turisme, destinant hotels on abans hi havia veïns. La conseqüència és que ens hem quedat soles, fent xarxa de veïnes perquè s'ha quedat tot buit perquè som poques. El problema és aquest, que han fet fora la gent del barri per una indústria que ja es veu que no és sostenible. S'estan destinant molts mitjans a recuperar una indústria turística que ha destrossat la nostra ciutat. S'ha de fer una reconversió: aquests hotels no tenen cap sentit, aquests apartaments turístics, menys encara. Veiem que les Administracions volen tornar amb els creuers, amb els avions i això no ens porta enlloc. De fet, la hipermobilitat ha fet que el virus s'hagi expandit tan fàcilment."

 

Hi ha veïns que lluiten individualment o col·lectivament contra l'especulació i l'arribada massiva de turistes que inunden sobretot el casc antic de la ciutat. La pandèmia els ha permès ara recuperar espais que havien perdut:

 

 

ARXIVAT A:
Coronavirus
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut