París

Macron i Sánchez proposen crear "centres tancats en sòl europeu" per a immigrants

El president francès, amfitrió del primer viatge oficial de Pedro Sánchez com a president

RedaccióActualitzat

La crisi migratòria que viu Europa ha centrat la reunió a París de Pedro Sánchez amb el seu homòleg francès, Emmanuel Macron, en la primera visita oficial a l'exterior del president espanyol.

Macron ha anunciat que proposaran als socis comunitaris la creació "en sol europeu" de centres d'acollida d'immigrants on se'ls atendrà en un primer moment i on es gestionarà la seva distribució per Europa o el seu retorn als països d'origen si no se'ls concedeix el dret d'asil. La idea de Macron, que ha dit ha presentat ja a la cancellera Merkel, és crear "centres tancats dins el territori europeu".

Aquesta setmana, la cancellera alemanya i el president francès van avalar la creació de centres al nord d'Àfrica per destriar migrants de refugiats, que són els que poden optar a l'asil. Macron i Merkel també van apostar per reforçar les fronteres exteriors de la Unió Europea.

Pedro Sánchez ha arribat al Palau de l'Elisi a un quart de dues del migdia. Emmanuel Macron l'ha rebut just quan ha baixat del vehicle i tots dos han posat davant els fotògrafs durant uns minuts.

Després ha començat un dinar de treball en què han repassat les relacions bilaterals i diversos temes que centraran el Consell Europeu que es celebrarà el 28 i 29 de juny a Brussel·les.

 

La immigració i la resposta que ha de donar la Unió Europea a l'onada d'immigrants que intenten entrar a Europa pel Mediterrani ha estat un dels temes que han centrat la cimera bilateral.

Sánchez i Macron havien parlat prèviament per telèfon després que Espanya va decidir acollir els centenars d'immigrants de l'embarcació Aquarius que Itàlia va rebutjar. Davant aquesta situació, el president francès va traslladar a Sánchez la disposició del seu govern a acollir als immigrants que ho demanessin.

Avui Emmanuel Macron ha dit que impulsarà que Europa sancioni els països membres de la UE que rebutgin acollir immigrants:

"No poden haver països que es beneficien massivament de la solidaritat de la Unió Europea i que reivindiquen massivament el seu egoisme nacional quan es tracta de qüestions migratòries"

Sánchez i Macron també han parlat del futur de l'eurozona. El president francès i la cancellera alemanya, Angela Merkel, defensen la implantació d'un pressupost comú i la creació d'un fons europeu similar al Fons Monetari Internacional (FMI).

La trobada de Sánchez i Macron és prèvia a la cimera informal sobre immigració que farà demà a Brussel·les per a preparar la cimera del Consell Europeu de finals de mes.

Els caps d'estat francès i espanyol tornaran a trobar-se ben aviat. En aquesta ocasió serà a Madrid, el 26 de juliol, tal i com ha anunciat Pedro Sánchez en la roda de premsa posterior a la cimera.

ARXIVAT A:
Pedro SánchezMigracions
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut