Barcelona

La crisi d'infraestructures no passa factura al PSC

Segons l'últim sorteig del CEO, gairebé el 35% dels catalans manifesten que estan preocupats per les deficiències en les infraestructures i els transports. En segon lloc, amb una mica més del 27%, hi ha l'accés a l'habitatge i en tercer lloc, amb prop del 23% hi ha la immigració. I malgrat la crisi en infraestrcutures que va tenir el moment àlgid just quan es va fer l'enquesta, la intenció de vot de cara a les generals és favorable al PSC, que aconsegueix un 37% d'intenció de vot directe, molt per davant de CiU, que en tindria un 12,1%, i d'ERC, que n'obtindria un 9,7%. Iniciativa quedaria en quart lloc amb un 4,8%, i el PP, en cinquè amb un 4,1%.

Actualitzat
La preocupació per la falta d'infraestructures ha anat augmentant els últims mesos. En l'última enquesta, feta a finals de novembre, se situa ja com el principal problema de Catalunya. L'accés a l'habitatge ha reculat del primer al segon lloc.

Queden menys de tres mesos per les eleccions generals i, segons l'enquesta, el PSC guanyaria a Catalunya en intenció de vot directe amb la pujada més significativa, de més de 5 punts. Convergència i Unió pujaria unes dècimes, fins al 12%. Esquerra Republicana baixaria però poc, fins al 7,6%. El Partit Popular pujaria lleugerament, igual que Iniciativa Verds Esquerra Unida.

Si es fessin eleccions autonòmiques, el PSC també se situaria al primer lloc en intenció de vot directe i també amb un ascens notable, del 20% al 25%. Convergència i Unió guanyaria gairebé 1 punt i, en aquest cas, Esquerra també pujaria fins a situar-se en l'11,4%. El Partit Popular augmentaria una mica i, en canvi, Iniciativa Esquerra Unida tindria un notable retrocés de gairebé 2 punts. Ciutadans es quedaria igual.

Pel que fa a la valoració dels líders polítics, Josep Antoni Duran Lleida continua sent el més ben valorat. José Montilla queda en segon lloc, per davant d'Artur Mas. Joan Saura es queda just a l'aprovat, mentre que Carod-Rovira es queda amb un 4,6. El president de Ciutadans se situa per davant del nou líder Partit Popular de Catalunya, Daniel Sirera.

Duran Lleida també és el candidat a les eleccions generals més ben valorat. El segon és el cap de llista d'Iniciativa, Joan Herrera. Els segueixen dos candidats que s'estrenaran: Joan Ridao, d'Esquerra, i Carme Chacón, del PSC. El Partit Popular encara no té decidit el seu número 1 per Barcelona. L'anterior, Dolors Nadal, suspèn, amb un 3,6.
Anar al contingut