Cal Pinxo ha tancat definitivament després de 60 anys a peu de platja de la Barceloneta
Barcelona

La crisi de la Covid apaga cuines emblemàtiques de Barcelona

Cal Pinxo de la Barceloneta i el Senyor Parellada han confirmat que abaixen la persiana i se sumen així al degoteig de tancament d'establiments

Actualitzat

La crisis de la pandèmia està afectant restaurants històrics arreu del país i en concret a Barcelona. Després del Senyor Parellada, al Born, amb 38 anys d'història, ara ha estat Cal Pinxo de la Barceloneta després de 60 anys fent paelles arran de platja. Un altre cop per al Gremi de Restauració de la ciutat, que demana ajuda a l'alcaldessa Ada Colau i al govern de la Generalitat a qui culpa de "la sagnia" del sector.

Des dels berenadors de la platja de Sant Sebastià a l'Antiga Casa Costa fundada el 1960, Cal Pinxo tenia l'experiència de 5 generacions al capdavant d'aquest popular restaurant, que destacava per la gastronomia marinera mediterrània: arrossos, paelles, peixos i mariscs. Degustades per milers de persones, -locals i forans-, i clients il·lustres com Pedro Almodóvar, Jack Nicholson, Michel Douglas, Lola Herrera, Paco León, Alex de la Iglesia, Fernando Trueba, Miguel Bosé o Cayetano Rivera.

L'Associació de Veïns de la Barceloneta ha confirmat el tancament després de parlar amb la família que regenta el restaurant, que reconeix com un referent.


L'associació de veïns ha assenyalat que de moment resisteixen els locals que Cal Pinxo té al Palau de Mar, al port de Barcelona, i a la localitat de Sitges.

El Senyor Parellada apaga els fogons

Fa poc menys d'una setmana tancava un altre dels establiments clàssics de la ciutat, el Senyor Parellada, al barri del Born. Ramon Parellada, que regentava el local obert des del 1983, evocava les antigues fondes amb una carta de plats basats en la tradició catalana. Amb el restaurant també tanca l'hotel Banys Orientals que conformava la idea de fonda. L'hotel va obrir la temporada 2000-2001, i ocupava l'edifici del segle XVIII on hi havia el restaurant.

Descendent d'una de les famílies amb 250 anys d'història al capdavant de la Fonda Europa de Granollers, Ramon Parellada ha hagut de donar per acabada "l'aventura barcelonina" que va convertir el número 37 del carrer de l'Argenteria en un punt de trobada i referència gastronòmica.

Ramon Parellada ha tornat a la Fonda Europa, fundada el 1771, que aquest any fa el 250 aniversari, per posar tots els esforços en mantenir la casa mare del grup Parellada. Un aniversari que de moment no es podrà celebrar com cal fins que les condicions sanitàries ho permetin.
 

El gremi demana ajuda

El Gremi de Restauració de Barcelona ha demanat ajuda a l'alcaldessa de la ciutat, Ada Colau, i al primer tinent d'alcaldia, Jaume Collboni, per pal·liar l'impacte econòmic de la crisi del coronavirus al sector: "Se'ns acaba l'oxigen".

"Cal instar l'Ajuntament que es planti davant del govern per protegir el futur de Barcelona."

En un tuit, el Gremi ha lamentat el tancament recent del restaurant emblemàtic Senyor Parellada i de Cal Pinxo per la pandèmia, cosa que ha vinculat directament a l'estratègia del govern.

Concretament, culpen el vicepresident de la Generalitat en funcions, Pere Aragonès; la consellera de Salut, Alba Vergés, i la consellera de Presidència i portaveu de l'executiu, Meritxell Budó, que citen al tuit.

"Barcelona i la seva restauració es dessagnen i sembla que a cap polític li importa. No podem seguir així."

Davant aquesta situació, demanen dissenyar noves actuacions per aturar el drama de la restauració.

ARXIVAT A:
EmpresaCovid-19
Anar al contingut