L'Hospitalet de Llobregat

La crisi causa més infarts, sobretot entre les dones, per l'estrès crònic que comporta

Dos estudis presentats al Congrés Europeu de Cardiologia demostren que l'estrès crònic (causat per la crisi econòmica) i l'estrès agut (causat per catàstrofes naturals) fan augmentar les malalties del cor

RedaccióActualitzat

Un estudi presentat al Congrés Europeu de Cardiologia, que ha començat aquest dissabte a Barcelona, demostra que des del començament de la crisi econòmica hi ha hagut un augment dels infarts.

L'estudi s'ha fet en un hospital de Grècia, en dos períodes: del 2003 al 2007, època que es considera anterior a la crisi, i del 2008 al 2012, època de la crisi. Comparant aquests dos períodes, s'observa un augment significatiu dels infarts a l'època de la crisi, més elevat entre les dones que entre els homes. En les dones, l'augment és d'un 86%, mentre que en els homes és del 28%. L'estudi conclou que l'estrès crònic que provoca la crisi econòmica i també l'empitjorament dels sistemes sanitaris han fet augmentar les malalties del cor.

Un altre estudi, elaborat als Estats Units, demostra que l'estrès agut que desencadenen catàstrofes naturals també té incidència en les malalties cardiovasculars.

Es va estudiar l'huracà "Sandy" i es van comparar les dades d'infarts registrades durant els dies de l'huracà amb les d'altres anys i també amb les del mateix període en territoris pròxims que no es van veure afectats. En aquest cas, van concloure que entre els ciutadans que van patir els efectes del "Sandy" es van produir un 23% més d'infarts i la mortalitat d'aquests va ser més elevada en un 28% dels casos.

El doctor Xavier Garcia-Coll, cardiòleg de l'Hospital de Sant Pau, que ha presentat els dos estudis, ha destacat que tots dos ratifiquen la influència de les situacions d'estrès agut o crònic en els problemes del cor.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut