San Francisco

La crisi afavoreix les xarxes socials professionals a internet

Les crisis no afecten tothom igual i en el cas de les empreses per internet, tampoc. Mentre que algunes han vist reduir els seus beneficis i altres, a més, han retallat llocs de treball, altres estan fent el seu agost. És el cas de les xarxes socials professionals com ara Facebook, Myspace, Xing o Linkedin, que han vist augmentar el nombre d'usuaris de forma espectacular. El negoci està en el fet que els internautes hi poden penjar el seu currículum i perfil professional, crear una xarxa de contactes i accedir a ofertes de feina que encara no s'han publicat a altres llocs.

Actualitzat
Les xarxes més beneficiades per la crisi són Linkedin i Xing. Linkedin, amb 34 milions de membres a tot el món, ha experimentat un augment espectacular. La responsable de relacions públiques d'aquesta xarxa, Krista Canfield, ha explicat que "quan vaig entrar a la companyia fa un any creixíem a un ritme d'un milió de nous usuaris cada mes" i "ara guanyem un milió d'usuaris nous cada dues setmanes". La majoria dels nous registres provenen de sectors molt afectats per la crisi com ara la banca d'inversió.

Xing, la xarxa professional europea similar a Linkedin, està tenint un èxit similar, segons el seu director de comunicació. Thorsten Vespermann ha explicat que "en els últims dotze mesos el nombre de membres que s'han registrat a Xing ha crescut un 50%, fins als 6,5 milions". Aquest responsable de Xing ho té clar: "Qualsevol que vulgui figurar entre els guanyadors en aquests moments ha de tenir una xarxa de contactes." I ha afegit: "Qui no es dóna a conèixer en línia fracassa en l'intent de fer-se visible."

Les xarxes Facebook i Myspace, tot i haver-se convertit més en xarxes socials que no pas professionals, també han experimentat un increment d'usuaris als seus serveis d'ofertes laborals. Myspace va rebre el mes de novembre passat 160.000 visites al seu servei d'ofertes de feina, el doble que un any abans.
Anar al contingut